reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię?????

aga26ka pisze:
A nas w końcu wczoraj olśniło w kwestii imienia dla chłopca !!! Krzysztof  :) a dziewuszka Alicja - ale to już dawno postanowione było. Strasznie jestem ciekawa co tam noszę pod serduchem  ::) no na pewno dziecko  ;) , tylko jakiej płci  ???

Ja przez zdrowy rozsądek mojej ukochanej siostry (ach chwała ci!) nie mam na imię Krzysztofa. Albo Agłaja...

reklama
JA odkąd dowiedziałam sie że jestem w ciąży postanowiłam że moja fasolka będzie miała na imię Natalka lub Dawid.Moj mąż na początku mial pewne obiekcje co do imienia chłopca ,ale w końcu sie zgodzil.

Dawidek, jak moj maz:) Ja na razie obstaje przy Marcelku, a dla dziewczynki, hmmm mysle o Wiktorii ( moja 95 letnia prababcia ma tak na imie ), ale podoba mi sie tez Zuzia.
Tak wiec.
1. Marcel
2. Wiktoria
3. Zuzia
:)

Karolla, ja to samo...Zuzanna juz mniej mi sie podoba niz Zuzia, ale jakos tak sie nastawilam na to imie, z echyba juz zostanie. Podobnie z Marcelem. Jak mysle o moim Dziecku to prawie zawsze jak o chlopcu:) i nie inaczej niz Marcelek. Ale bedzie psikus jak bedzie dziewuszka, hihihi. Wszyscy mi mowia, ze pewnie chlopak, bo ladnie wygladam, zero plamek na buzi itp (odpukac)
Co bedzie to bedzie!!! I tak juz kocham to Malenstwo ze wszystkich sil.
A co do Tosi, to kiedys tez byla taka wersja, bo z kolei moja druga prababcia miala tak na imie.
A moja mama, caly czas za mna chodzi i pyta czy wybralam juz to imie, bo ona musi kolezankom w pracy koniecznie powiedziec:) No i caly czas wymysla....a moze Wandzia ( tak ma na imie ), a moze Sabinka (tesciowa) hihihih.
Eh te babcie.

Ja Asiu nie wiem czemu ale o dzidzi mówię tez jak o chłopcu - kopał, ruszał się itp ;D
Dla synka chciałabym imię Kacperek zobaczymy dzisiaj po wizycie nad jakim imieniem mam sie zastanawiać jeszcze tylko 7 godz ;D

Nasz synek(2,5roczku)ma na imię Kazik, teraz czekamy na jego rodzeństwo.Jeśli będzie dziewczynka to nazwiemy ją Jagódka (ja tak chcę),albo Hania( to typ mojego męża, a przy okazji moja mama ma tak na imię) lub Zosia(to imię również bardzo się nam podoba ,a ja mam siostrę Zośkę i zawsze zazdrościłam jej tego imienia).Nad imieniem dla chłopaczka musimy się jeszcze zastanowić, na razie mamy na oku Zbysia (jak mój tata i mój szwagier)

mam pytanie jak twoii znajomi lub bliscy zareagowali na imiona twoich dzieci. Nie to, że ni sie nie podobają tylko jestem ciekawa reakcji bliskich na takie dość niepopularne i zapomniane imiona?
Pozdrawiam

Imię Kazik to dla mnie najwspanialsze imię , bo tak właśnie wołam od 2,5 roku na mojego synka(a nawet dłużej ,bo gdy nosiłam go w brzuszku to też się tak do niego zwracałam).Mojej rodzince i znajomym również to imię bardzo się podoba ,może dlatego ,że wszyscy lubią słuchać Kazika i się im pozytywnie kojarzy...Wg mnie i mojego męża to właśnie te starodawne imona są najpiękniejsze,a szczególnie te słowiańskie(Jagódka jest wyjątkiem , a jednak bardzo mi sie to imię podoba).Kazik nie chodzi jeszcze do przedszkola ,ale jak dobrze pójdzie , to od pażdziernika zostanie przedszkolakiem i nie sądzę ,że będzie tam cierpiał z powodu swojego imienia.Bo niby czemu Zosia,Antoś,Tadek,Wojtek,Jasiu,Franek,czy Staś, z którymi bawi się teraz w piaskownicy mieli by się śmiać z Kazika??????????

reklama
suszi niestety różnie bywa. Gdzieś na forum czytałam o dziewczynie, która musiała zmienic dziecku imię (nie pamietam, ale Chyba Stanisław) bo w szkole sie śmiali i dziecku bylo przykro. Ale dla mnie Kazik jest OK.

Do góry