reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona dla dzieci

My jakos zdecydować sie nie mozemy, moj szalenie pomocny maz mowi, ze zadne imie mu nie pasuje. Ale robimy postepy zostalo nam 5 imion: Joanna, Ilonka, Magda, Kamila, Patrycja...

Akurat kolezanka z grupy mojego syna ma na imie Sandra. Mala modnisia;)

reklama
My jakos zdecydować sie nie mozemy, moj szalenie pomocny maz mowi, ze zadne imie mu nie pasuje. Ale robimy postepy zostalo nam 5 imion: Joanna, Ilonka, Magda, Kamila, Patrycja...

Akurat kolezanka z grupy mojego syna ma na imie Sandra. Mala modnisia;)

hehe mój mąż jak myśleliśmy przez miesiąc że będzie dziewczynka też nie był pomocny, a jak już coś wymyślił to imię dla chłopaka :) wszystkie te dziewczęce fajne mi się podoba Joanna (Aśka, Asiula) i Kamila Kamisia, Kama) najbardziej :)

My już zaplanowaliśmy Sandrę. Wg statystyk to jedno z bardzo rzadkich imion w Polsce, u nas na osiedlu to same filipy, zuzie, leny i wiktorie masakra :D A że syn nazywa sie FIlip i jak go wołam to wszystkie chłopaki się odwracają postanowiłam drugi raz nie popełnić tego błędu hehehe

Sandra dziś jest oryginalnym pięknym imieniem dla malucha :) a Filip to super imię :) i choć fajne chłopaki je noszą to jednak z reguły łobuzy - wiem co mówię mam brata o tym imieniu ;)

Dziewczyny a na co zwracacie uwagę przy wyborze imienia ? Ma wyłącznie dobrze brzmieć i się fajnie kojarzyć czy np. czytacie też znaczenie i wierzycie, że za imieniem idą cechy charakteru ?

Właśnie dziewczyny, jakby się któraś zastanawiała nad imieniem Filip to radzę uważać, bo to małe broje są:D

My czytaliśmy znaczenie jak szukaliśmy imion dla chłopaków, ale czy to wpłynęło na nasz wybór to chyba nie, raczej tak z czystej ciekawości:)

hehe mój mąż jak myśleliśmy przez miesiąc że będzie dziewczynka też nie był pomocny, a jak już coś wymyślił to imię dla chłopaka :) wszystkie te dziewczęce fajne mi się podoba Joanna (Aśka, Asiula) i Kamila Kamisia, Kama) najbardziej :)

Sandra dziś jest oryginalnym pięknym imieniem dla malucha :) a Filip to super imię :) i choć fajne chłopaki je noszą to jednak z reguły łobuzy - wiem co mówię mam brata o tym imieniu ;)

Dziewczyny a na co zwracacie uwagę przy wyborze imienia ? Ma wyłącznie dobrze brzmieć i się fajnie kojarzyć czy np. czytacie też znaczenie i wierzycie, że za imieniem idą cechy charakteru ?
Ja tez bym chyba sklaniala sie ku Asi albo Kamilii.
Mamy dlugie nazwisko, wiec szukamy krotkiego imienia. Patrzymy tez czy nie jest wybitnie nietuzinkowe, dzieci potrafia sie wysmiewac z byle powodu, wiec lepiej zeby imie bylo normalne. Ale tez nie jakies bardzo popularne. U syna w grupie jest 5 Filipow. Kazdy jest lobuzem;)

Ja właśnie też patrzę na znaczenie :) i wierzę, że imię może utrudnić albo pomóc w życiu więc wybór imienia dla dziecka to temat o którym myślałam długo przed ciążą ;)
@olivka85 zauważyłam że fajnie jest dziś dać imię, które było popularne w naszych rocznikach, bo nie brzmi dziwnie a dziś nie jest na szczytach popularności. w moim roczniku częste było imię Ania, Justyna, Natalia, Karolina, Monika, Marta ;) dla chłopca Tomasz, Marcin, Michał

Filipa nie pamietam jak wybrałam, ale teraz troszke inspirowałam się Pismem Świętym. Na początku pokierowało mnie na Sarę (kobieta, która wymodliła u Pana Boga dzieciątko w wieku stu kilku lat) , a później czytałam o Sandrze, że imie te pochodzi od imienia Sara i ma to samo znaczenie. A mam na drugie imie sandra i zawsze mi się podobało, grubasowi z resztą też :) Nie jestem jakąś zagorzałą chrześcijanką ale kocham Pana Boga pomyślałam, że tak mu podziękuję za dziecinkę :) Wiele pięknych imion w PŚ jest :)

Aa to się zgadza, nasz Filip to taki mały pyskacz i mądrala :D ''Mama sama jedz śniadanko, sama zbiejaj kjocki'' :D

reklama
Filipa nie pamietam jak wybrałam, ale teraz troszke inspirowałam się Pismem Świętym. Na początku pokierowało mnie na Sarę (kobieta, która wymodliła u Pana Boga dzieciątko w wieku stu kilku lat) , a później czytałam o Sandrze, że imie te pochodzi od imienia Sara i ma to samo znaczenie. A mam na drugie imie sandra i zawsze mi się podobało, grubasowi z resztą też :) Nie jestem jakąś zagorzałą chrześcijanką ale kocham Pana Boga pomyślałam, że tak mu podziękuję za dziecinkę :) Wiele pięknych imion w PŚ jest :)

piękny kontekst :) i ewidentnie przeznaczenie. uwielbiam takie historie. mój Kacper też z PŚ ;)

Do góry