reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Imiona dla maluszków

Nieobecna :-D :-D żart mojej teściowej odkąd opowiedziała tez tylko z tym mi się to imię kojarzy :-D

Sprite - ;-) jeszcze powinna być ta sama płeć :-D

reklama
U mnie przy wyborze dla córki nie było problemu, od początku mówiliśmy Hania i wszyscy zaakceptowali. Teraz jak powiedziałam że chłopak i że Adam to tylko moja mama wydziwia że chce żeby był Ignacy. Ale Ignacy nam się nie podoba więc odpada a w sumie jeszcze ostatecznie nie zdecydowaliśmy.

U nas rodzina nie ma nic do gadania odnośnie imion. Nikogo o zdanie nie pytamy i nie interesuje nas ich opinia:D Oni o tym wiedzą:p

tasia
Mika, bo kiedyś czytaliśmy wywiad z czeską o imieniu Mika i zostało nam w pamięci. Imię żeńskie. Oczywiście bywa męskie, tak samo jak kilka innych imion;) Skłaniamy się ku Nikoli, ale jednak za długie. Chcemy 4 literowe jak nasza córa Pola, więc Mika albo Gaja. Chyba, że jeszcze coś nam wpadnie;) Gorzej z tym chłopem...miał być Zachary, ale odpadło tydzień temu i teraz tylko 4 literowe (na razie mamy tylko Maks i Saul):p

nulini mój mąż to Wawrzyniec:DDDD Kajtek to połowa psów z mojego dzieciństwa i obecny pies mojej babci. Ponadto imię siostrzeńca mojego męża - zawsze ciężko przechodzi mi przez język:D

Ostatnia edycja:
Nulini ja nic nie zdejmuje nawet do kapielk itp mam lancuszki bransoletki kolczyki i inne ;-) mieli swoje dzieci mogli dac Wawrzyniec na imie ;-)

Alecta my myslelismy nad Tomkiem, i moj i Ł tata maja tak na imie ;-)

mi ostatnio znajoma powiedziala ze co to za imie dla dziecka Robert.... a ja jej cncialam powiedziec ze lepszy robert niz barbara jak ona ma ale to znajoma rodziclw wiec odpuscilam ;-) i tak poki co jest Robercik ;-)

Nieobecna nie wiem ile, tescie rzucili tylko haslo a kto wie czy 5razy zdania nie zmienia ;-)

Mi dla dziewczynki podoba sie Hana, ale Ł nie chce sie przekonac ;-)

nieobecna, dobry dowcip :-D:-D:-D A Kajtek to mi się jeszcze z bocianem kojarzy, na wsiach ludzie na boćki mówią Kajtki... Nie ma bata...

Ewi, dużo teraz Ignacych i może stąd się rodzicom parcie bierze... Moja mama chciała mnie przechrzcić na Hanię, jak się w podstawówce okazało, że Ań mam 6 w klasie, ale w końcu dała sobie siana :-D A kumple męża i tak mówią na mnie Hanka :-D

kasiekz, ładniej Gaja, Mika mi się z psem kojarzy... A jak zdrabniacie Wawrzyńca? :-D

agulqa, nie mogli dać Wawrzyńca, bo mają jedną córkę :-D

nulini ja i moja familia mówimy Wawri, jego rodzina mówi Wawrzek, a bardzo zdrobniale mówię Wawrzuś. Za to w pracy wołają na niego nie wiem czemu Wawrik:D Własnie ta Mika trochę zwierzęco brzmi:D No jeszcze do stycznia czas:D

reklama
Do góry