• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

IMIONA DLA NASZYCH DZIECI!!!

Jeżeli będzie dziewczynka to Maja lub Ida. Ale nie mogę znaleźć opisu, znaczenia Mai. Tylko tyle, że to nie jest święte imię i pochodzi od Maria czy Maryja niepamiętam. Może któraś z was ma stronkę gdzie mogłabym poczytać? Bo Idę znalazłam-mało piszą, nietypowe imię chyba..., ale o Mai nic. :(

reklama
Izabelka strony nie mam, ale w mojej książeczce z imionami piszą tak: "imieniny 19 IV, 1 V. wersja Marii, choć wywodzi się je też od imienia nimfy, jednej z Plejad, albo italskiej bogini przyrody." Nie za dużo, ale coś. Tylko o charakterze ani slowa.

Pan doktor powiedział że będziemy mieli córeczkę i odrazu jednogłośnie powiedzieliśmy z mężem - ZUZIA.

Jeśli przewidywania lekarza się sprawdzą tak właśnie będzie miała na imię nasza córeczka. Druga Zuzia dołącza więc do grona styczniowych maluszków. :D

Pozdrowienia od malego Antosia! To imie planowalam juz od 10 lat, choc jeszcze nie wiedzialam czy bede miala dzieci ;) To po dziadziusiu, ktorego nie znalam, bo za szybko sie uwinal na tym swiecie. Podobno przepieknie spiewal "Wojenko, wojenko" ;) i byl ulanem podczas 1 Wojny Swiatowej (ur. 1900). Maly Antoni przyjdzie na swiat 106 lat pozniej....

reklama
Oj, Antoni to takie piekne imie. Tatus mojej dzidzi ma tak na imie Anthony, w skrocie Tony, znaczy tak widnieje w jego amerykanskich papierach i ja tak sie przyzwyczailam i tak na niego mowie. Jego tureckie imie nadane przy narodzinach to Tezer ale tak mowia na niego tylko w rodzinie. Ja raz tak do niego powiedzialam i bardzo sie zdziwil :laugh: Tak sobie myslalam, ze jak mialabym synka to na drugie nazwalabym go Anthony i mialabym dwoch Tonych, juniora i seniora. No moze nastepnym razem.

Tymczasem jak bylam teraz w Turcji ustalilismy drugie imie dla naszej corci- Vanessa, po mojej najlepszej przyjaciolce z Istambulu (Kanadyjce z Montrealu). Ona wspierala mnie od poczatku ciazy i dzieki niej i ja i Tony przeszlismy pomyslnie poczatkowy szok spowodowany niespodzianka jak sprawila nam Zuza. Teraz tez oboje mozemy liczyc na jej bezinteresowna pomoc. Nigdy jej tego nie zapomne>>> Dlatego mala bedzie Suzanna Vanessa Kolodziejczyk-Tezulastiran. Takie malenstwo a takie dlugie imie...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry