reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Najbardziej mnie zastanawia jedna rzecz jak staralismy się o dzidzię, albo jak kiedyś myślałam o dziecku to wszystkie imiona wydawały się być przecudne i wspaniałe miałam milion opcji, a jak tylko zaszłam w ciąże to żadne mi sie nie podobało teraz lekko się zmuszam i wybieram te w/g mnie naj... (Alicja, Klaudia...??)
Jak moja dzidzia się urodzi to chyba oszaleję bo uznam, że to które wybraliśmy nie pasuje do Niej i znowu bedzie problem :p

reklama
Wczoraj obudziłam się z imieniem Paweł w myślach. Już sobie wyobrażałam naszego małego Pawełka, ale mój A. powiedział, że nieeee, bo nie ma jak skrócić, zdrobnić. I że może Aleksander. Na to ja weto, bo zdecydowanie za długie, biorąc pod uwagę jeszcze długość nazwiska. Nie zmieści się potem w żadnym formularzu ;-) Powiedziałam, że mi ten Paweł to został w głowie zapewne po piątkowych programach rocznicowych po śmierci naszego Papieża. Więc może idąc tym tropem to... Karol? Krótkie, tradycyjne, brzdąc będzie Lolkiem albo Lolem, a nawet jak się Tatuś uprze, to i Olkiem może być.
I od wczoraj na szczycie listy mamy Karola i Jadwigę :-)

Najbardziej mnie zastanawia jedna rzecz jak staralismy się o dzidzię, albo jak kiedyś myślałam o dziecku to wszystkie imiona wydawały się być przecudne i wspaniałe miałam milion opcji, a jak tylko zaszłam w ciąże to żadne mi sie nie podobało teraz lekko się zmuszam i wybieram te w/g mnie naj... (Alicja, Klaudia...??)
Jak moja dzidzia się urodzi to chyba oszaleję bo uznam, że to które wybraliśmy nie pasuje do Niej i znowu bedzie problem :p

Też miałam milion opcji, a ostatecznie stanęło na takich imionach które kiedyś tam się przewinęły ale jakoś nigdy nie braliśmy ich tak bardzo na poważnie dla naszych dzieci. No ale widać gusta się zmieniają, a do porodu to jeszcze może się kilka razy zmienić :-D

Wczoraj obudziłam się z imieniem Paweł w myślach. Już sobie wyobrażałam naszego małego Pawełka, ale mój A. powiedział, że nieeee, bo nie ma jak skrócić, zdrobnić. I że może Aleksander. Na to ja weto, bo zdecydowanie za długie, biorąc pod uwagę jeszcze długość nazwiska. Nie zmieści się potem w żadnym formularzu ;-) Powiedziałam, że mi ten Paweł to został w głowie zapewne po piątkowych programach rocznicowych po śmierci naszego Papieża. Więc może idąc tym tropem to... Karol? Krótkie, tradycyjne, brzdąc będzie Lolkiem albo Lolem, a nawet jak się Tatuś uprze, to i Olkiem może być.
I od wczoraj na szczycie listy mamy Karola i Jadwigę :-)

Mój mąż myślał o Pawełku ale kiedyś słyszałam jak jedna dziewczyna na swojego synka mówiła Pawcio i już mi to imię zbrzydło przez takie głupie zdrobnienie :-) Ale oczywiscie nikomu nie odradzam, to jest tylko moje zdanie. A co do imienia Karol to ładne ale my takiego nie damy bo jak to wspólnie stwierdziliśmy "gryzie się" z naszym nazwiskiem więc daliśmy spokój. No i długiego imienia też nie może być bo też się nie zmieści w żadnym formularzu, chociaż z tego to mój mąż się akurat śmieje kiedy mu tak mówię :-D No i unas stanęło na Julce albo Adasiu, chociaż kto wie czy nam się nie odmieni :-)

A u Nas pojawiła się nowa opcja....

Wiktoria... Bardzo mi się podoba ale tak jak z Alicją skrót imienia mi się nie podoba:zawstydzona/y:

Alicja tak, Ala NIE
Wiktoria tak, Wiki NIE ehhh i co Ja zrobie :-p

A u Nas pojawiła się nowa opcja....

Wiktoria... Bardzo mi się podoba ale tak jak z Alicją skrót imienia mi się nie podoba:zawstydzona/y:

Alicja tak, Ala NIE
Wiktoria tak, Wiki NIE ehhh i co Ja zrobie :-p

a ja może jakas dziwna,ale mi sie te skróty(Ala ,Wiki) z kolei bardzo podobaja i jeszcze Alunia i Wikusia.
:-);-)

Nasze dziecko nadal bezimienne:-D

Znajomi mają chłopca i imieniu Julian, na prawdę słodko to brzmi...pieszczotliwie mówią do niego Julek:)
może którejś z Was przypadnie do gustu:)

Pochwale sie bo w koncu zdecydowalisy sie na imie dla naszego lobuza DOMINIK imie ogolnie zaakceptowane juz babcie juz nawet skroty maja wiec tak zostaje hehe łobuziak Domiś:)

reklama
a ja dzis myslalam o imioach i tak sobe pomyslalam ze moja dziewczynka bedzie miala na imie Agata Emilia ??? jeszcze musze uzgodnic z Pawłem co on na to bo jeszcze mu nie powiedziałam hehe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry