reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

reklama
Aron i Ksawier są fajne :) a mi z zagranicznych jeszcze sie Paul podoba i Lukas i Finn i Dylan [emoji173]

Pierwszy syn ma na imie Kacper
Ja mam problem z imieniem dla drugiego dziecka, bo pracuję w przedszkolu i większość imion kojarzy mi się z dzieciakami...
Wszyscy chcą Filip - piękne imię, ale widzę ciągle tych szalonych Filipów i jednego, który ciągle diabła w kącie widział, to mi się odechciewa...
Cos myślę o Wiktor, Mateusz, Maks.
A przyśnił mi się Sylwester....

Szczerze co myślicie o imieniu Wiktor??? Nie za twarde???

Mi się zmieniły preferencje Wpierw chciałam Sare, potem Lilke teraz prym wiedzie Laurusia ;) chłopak niezmiennie Patryk
Mi się też Sara bardzo podoba :) Była na liście, ale znajoma ma tak na imię, i mąż się skrzywił :(
U mnie też ciągłe zmiany ale na razie jest pierwsza trójka; Ines, Luisa i doszła Francesca (Franczeska oczywiście) :)

Lola Lolitta: WIKTOR piękne! Mocne i męskie! :) Uważam, że super wybór.

imię Belzebub pochodzi od jednego z imion boga Baala: Baal-Zebul[1](sem. pan podziemia lub pan podziemnych wód). Pierwotnie był kananejskim bóstwemopiekuńczym miasta Akkron (Ekron). Bóstwo to rywalizowało z kultem Boga Jahwe, dlatego też Żydzi starali się zdyskredytować Baal-Zebula (pana podziemi), przekręcając jego imię na Baal-Zevuv (pan much) lub Beel-Zebul (pan odchodów)[

Pierwszy syn ma na imie Kacper
Ja mam problem z imieniem dla drugiego dziecka, bo pracuję w przedszkolu i większość imion kojarzy mi się z dzieciakami...
Wszyscy chcą Filip - piękne imię, ale widzę ciągle tych szalonych Filipów i jednego, który ciągle diabła w kącie widział, to mi się odechciewa...
Cos myślę o Wiktor, Mateusz, Maks.
A przyśnił mi się Sylwester....

Szczerze co myślicie o imieniu Wiktor??? Nie za twarde???
Ja mam przyjaciółkę, ma 4 letniego synka Wiktorka, a szwagier ma syna 2 letniego Victorka [emoji6] kochane urwisy [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnio widziałam gdzieś imię dla chłopca... Belzebub!!!! Na bank jest jedyny w pl [emoji6][emoji6][emoji6][emoji6]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie no, tak bym dziecku nie dała.

Wolę Belzebub niż Brajan.
Belzebub to był Bożek, jeden z braci, władca much.
Kościół katolicki wciągnął go do spisu diabłów. Ot taka historia.
Skąd się wzięło jakieś imię to jedno, a to jak się kojarzy to drugie. Niestety w naszej kulturze to imię ma mocne pejoratywne nacechowanie i jednak takie imię mogłoby przysporzyć dziecku kłopotu.

A ja dalej nic nie mam. D się nic nie podoba :sad:

reklama
Ja też nie znałam etymologii tego imienia i masz rację, że dziecko będzie miało w życiu ciężko. Jak będą na niego wołać??? Belli?

Ja mam kilka imion, ale szczerze nic mi się nie podoba.
Mój syn miał być kiedyś Mikołajem, ale obecnemu w brzuchu jakbym takie imię dała, czy na starość nie będzie miał pretensji, że wołają na niego święty?
Dylemat niesamowity.

Do góry