reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona naszych maluszków :)

Julieet gdybym miała wybierać imię dla swojej córki to wybrałabym Pola. Lubię krótkie imiona, bo nie trzeba ich już przesadnie skracać a Blankę na pewno jakoś bym musiała zdrobnić.
u nas na razie wśród znajomych wygrywa Blanka :-) my na pewno musimy dać jakieś krótkie imię, bo nazwisko mamy długie, tak samo jak nie może być z 'sz' ani 'rz/ż'

nie pamiętam już, czy wklejałam tutaj tego linka, ale może któraś się zainspiruje: Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki

reklama
a Niunia albo Myszon, Guantanamera, Żyraf buehehehe, to dopiero jazda !
No masakara wiesz tak na marginesie my sie hahamy i wogóle ale te dzieci to mają przerąbane..... a rodzice( nie chcę ubliżać) nasrane w główkach mówiąc kolokwialnie
Albo Kolin... tylko pytanie Jak Kolin Farrell od alicji czy jak Kolin Mcrae (jak ta geirka na Pc czy tam PS..)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pięknie!
Chcialabym tak zgodnie wybrać imiona, i to jeszcze przez telefon:-)
Dziękować, nio niestety u nas tak to wyglądam, że masę decyzji podejmujemy właśnie przez telefon, bo nie ma czasu czekać jak np mój D. zjedzie... A przez fon gadamy codziennie, bo generalnie tak w tygodni najczęściej wygląda nasz kontakt :-(
I podobnie jak Julieet mamy długie nazwisko (ja to na dodatek mam podwójne i imię też długie) heh, więc też nam zależy żeby imię dla małego/ małej nie było za długie i ładnie współgrało z nazwiskiem:-)

u nas na razie wśród znajomych wygrywa Blanka :-) my na pewno musimy dać jakieś krótkie imię, bo nazwisko mamy długie, tak samo jak nie może być z 'sz' ani 'rz/ż'

nie pamiętam już, czy wklejałam tutaj tego linka, ale może któraś się zainspiruje: Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki

Widziałam tę stronę, laliśmy z tego do potęgi. Ale tak jak w linku który zamieściła Bryszka, też słyszałam, że dziwne, oryginalne imiona nadają ludzie o niskim statusie społecznym. Dla dziewczynki "Mrówka" albo "Niunia". I teraz zwróćcie uwagę na to, że ta Niunia będzie miała kiedyś 20 lat. I kiedyś 60. Straszne :szok:

Widzę, że u większości są spore dylematy, my z moim M. na szczęście szybko doszliśmy do porozumienia, imiona będą po naszych dziadkach :)
córeczka Ania
synek Franek
na razie nie wiem co za lokator stuka mi po żebrach, ale z połączenia tych dwóch imion nazywamy maluszka FrAnką :)

Dowiedzieliśmy się w poniedziałek że będzie dziewczynka tak więc imię mamy i nie musimy się głowić nad imieniem dla chłopczyka, zresztą nie mieliśmy nawet żadnych pomysłów i na szczęście jednak będzie Emilia (coś nam jeszcze przebąkuje Lili ale to tylko takie żeby mieć wybór ;-) )

reklama
Do góry