• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Imiona naszych Wyczekiwanych :-)

Skaba ja tez miałam długie nazwisko i imie i nic w tym nei przeszkadzało;-) no chyba ze ktoś czekał az sie podpisze:-D:-p
a Maria mnie sie barzdo podoba takie ponadczasowe jest to imie:-)

reklama
oj długo na ten wątek nie zaglądałam ;-) a tu widzę, że może będzie jeszcze jedna Tosia:-):-)...moja córeńka też będzie Antonina. To było jedyne imię jakie mi i mężowi od razu się spodobało i pasuje do nazwiska :-). Ale powiem Wam szczerze, że w rodzinie średnio na początku się spodobało to imię ale całe szczęście my nie jesteśmy z tych ludzi co by się przejmowali innymi;-) i grunt, że między nami nie było niezgodności pod tym względem. A teraz i w rodzince się przyzwyczaili:-).
A synuś jakby był to już było pod górkę, bo podobało nam się kilka imion (ale niestety mocno popularnych i najczęściej nadawanych)
np. Jakub, Michał, Bartosz...no i jedno oryginalne Kasander :-).

A co do imion to zazwyczaj nam się podobają imiona z którymi kojarzą nam się fajne osoby. I dlatego jakbym znała jakąś np. Antoninę, której bym nie lubiła to pewnie imię kojarzyło by mi się z tą osobą i nie dałabym mojej córce tak na imię...dlatego ile ludzi tyle różnych opinii:tak:.

Ja najprawdopodobniej będę miała dziewczynkę i wybrałam dla niej imię AMELIA. Jeśli jednak okazałoby się, że to jednak chłopiec to będzie KSAWERY :happy2: Choć mąż nie jest do końca przekonany co do tego imienia to mam nadzieję, że będzie to jednak dziewczynka. ;-)

U nas opcja że ma być FIlip była od samego początku, nad dziewczęcym imieniem sie proro zastanawiałam (może dlatego że chciałam właśnie synka). I właśnie co do Filipa to strasznie mi nagadywali że Filip - z konopii, że dzieci będą go przezywać itp. ale i tak jak kiedyś będzie synek - to tylko Filip :-)
Imie dla dziewczynki - wg mnie miała być Gabrysia (mąż niebardzo), więc wymyślił Nele i tak zostało.
Kolega nazwal super córeczkę - Nikola :cool: Kurcze - ładniejsze od Neli ale głupio nazwać tak samo:baffled:

Ja podobno mam mieć córcię- podobaja mi sie różne imiona, ale mój mąż uparł sie na Karolinę i koniec. Wczoraj wpadła mi do głowy Róża- ale on twierdzi,że to snobistyczne. Takie ładne imię. I z nazwiskiem sie nie gryzie- w przeciwieństwie do Karoliny.

My ciągle nie mamy wybranego imienia. Ale Przemko dzisiaj stwierdził, że siostrzyczka będzie miała na imię Zolinka :-D Wszystkie inne propozycje są przez niego odrzucane.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry