reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Imiona naszych Wyczekiwanych :-)

Weronikaa przyznam, ze mnie tez bardziej podoba sie Nela. chyba mam takie podejscie jak Dusia i nie bardzo lubie spalszczane obce imiona.

A u nas troche podobnie jak u remeny czyli imienia brak. No a wlasciwie dobrych odpowiednikow brak bo jak nie znalismy plci Julka to wiedzielismy, ze dziewczynka bedzie Zosia a chlopak cos z obszaru francuskojezycznego ze wzgledu na nazwisko. I jak Julek okazal sie byc chlopakiem to do konca nie wiezielismy co wybrac a teraz jest na odwrot bo z latwosca znalazlabym imie dla drugiego chlopca a dla dziewczynki jakos nie mozemy na nic wpasc. No ale przyznam, ze chyba tez nie bardzo sie staramy bo w glowach nam gdzies siedzi ta Zoska do pary dla Julka i tyle. Problem jest raczej teraz tego typu czy zostaniemy przy polskiej wersji Zofia czy raczej skusimy die na francuska Sophie dla rownowagi dla Julka (oficjalnie Julien) i nazwiska. Dodam, ze bardziej pociaga nas chyba polska wersja:-)

reklama
Mnie sie podoba imie Roxana albo Martyna a dla chłopca to nie mam zileonego pojecia.
Weronika mnie tez sie bardziej podoba imie Nela znam jedna i super laska co do Nikoli znam 3 i zle mi sie kojarzy to imie (łącznie z moja świrnieta angilelska sąsiadką)
Co do Zolinki rewelacja:-);-)

Na wstępie się wytłumaczę - nie znoszę a wręcz drażni mnie to jak diabli jak ktoś daje imię niepolskie! Natomiast co do Neli to to imię uwidział sobie mąż - ja chciałam Gabrysię! No ale w ostateczności Gabrysia będzie na drugie :-D
A dziś jak szłam do Ginki przeczytałam gdzieś - LENA i śmieje się że ładne imię i o dziwo mąż potwierdził :-D:-)
Ale zostanie NELKA i basta!

u mnie zostanie Zuzia bo i tak już wszyscy mówią tak do niej to bez sensu teraz zmieniać a mnie się podoba i mężowi też to było jedyne imię przy którym nie było sprzeciwu

reklama
WERONIKAA u nas jest imie zagraniczne,bo od lat mieszkam w Holandii i moj maz jest holendrem,wiec ani Jozek ani Kazek nie wchodzi w gre.Na drugie bedzie Marek-tak jak ma na imie moj tata

Do góry