reklama

Imiona

M@gda

Moderatorka
Hej, uwielbiam ten temat.

Jak rodzice dali/dadzą na imię swoim dzieciom i dlaczego.
Ciekawa też jestem jak koncepcja imienia będzie ewoluowała wśród Grudniowych mam 2017, jakie imiona będą najpopularniejsze.

Zapraszam do wpisywania.

reklama
Uwielbiam nietypowe imiona! Mnie samą zawsze drażniło, że jak ktoś zawołał Magda, to pzrynajmniej 3 się odwracały.

Imiona dla dziewczynki, które mi się podobają (nie wykluczam dopisania czegoś później):
Żywia (słowiańska bogini płodności), Eulalia, Eleonora, Honorata

Imiona dla chłopca, które mi się podobają (nie wykluczam dopisania czegoś później):
Albin (po dziadku), Ambroży (mężowi się bardzo podoba), Andrzej (w obu rodzinach Andrzejów jest kilku, więc "tradycyjnie")

Mi za to bardzo podobają się stare imiona . Mój pierwszy syn to Franciszek Tadeusz. Jak teraz będzie syn to albo Antonii albo Stanisław. Dziewczynka Antonina. Już się przeniosłam na wątek @M@gda :)

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

A to zacznę :) Chłopiec Maks już postanowione! Dziewczynka to większy problem. Tak krążymy między Laurą albo Nadią, ale nie jesteśmy jeszcze przekonani do żadnego :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Coraz bardziej popularne robi się to imię, w zeszłym roku, 2 moich znajomych nadał tak dzieciom na imię. Mnie forma Maksiu mało się podoba, ale zakochałam się jak jedni skracają Maksymiliana Makusiem!

Mi za to bardzo podobają się stare imiona . Mój pierwszy syn to Franciszek Tadeusz. Jak teraz będzie syn to albo Antonii albo Stanisław. Dziewczynka Antonina. Już się przeniosłam na wątek @M@gda :)

Imiona naszych dziadków wracają do łask i przestają być "wsiowe". Podoba mi się ten trend.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry