reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

IMMUNOdiagDIETA, 44 IgG, test przesiewowy dla nietolerancji pokarmowej zależnej od przeciwciał IgG.

m.j161019

Zaciekawiona BB
Czy ktoś w labolatorium "diagnostyka" korzystał z tego badania,
Udało wam się zdiagnozować jakieś nietolerancje pokarmowe?
Dość często czuje się źle, a zwlaszcza teraz po ciąży mój organiz szaleje, a lekarz nie widzi jakiś problemów, nie proponuję żadnych badań, więc chce wziąść sprawy w swoje ręce.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

reklama
Nie warto, pracuje w Laboratorium. Te wyniki to ruletka. By wyszedł wiarygodny wynik musiałabyś jeść kilka dni jedno i to samo

Czy ktoś w labolatorium "diagnostyka" korzystał z tego badania,
Udało wam się zdiagnozować jakieś nietolerancje pokarmowe?
Dość często czuje się źle, a zwlaszcza teraz po ciąży mój organiz szaleje, a lekarz nie widzi jakiś problemów, nie proponuję żadnych badań, więc chce wziąść sprawy w swoje ręce.

Z góry dzięki za odpowiedzi.
Ale Ty jesteś jakoś niedlugo po porodzie, prawda? Do tego zawirowania z kp, organizm musi wrócić do normy.

Jak chcesz jakieś testy to ja bym proponowala klasyczny panel alergiczny albo alex2, ktory jest bardziej rozbudowany ale i droższy. Podstawowe alergeny wyjdą.

Jestem 9 tyg po porodzie. Od 2 tyg juz nie karmie piersią. Mala za mało przybierała, lekarz zalecił karmić mm, I karmienie piersią a potem butelka, zaczęło wykańczać mnie Psychicznie,
Próbowałam ściągać, rozbujać laktacje laktatorem, ale nie szło to za bardzo.

A co do testów, już przed ciąża miałam kproblemy, częste bole brzucha itp, I zacząłam szukać leczenia, a po niedługim czasiem wyszła ciąża, to sobie odpuściłam
Teraz wróciłam do tematu, bo problem na nowo powrócił, w przyszłym tygodniu idę do fizjoterapeuty uroginekologicznego, ale myślę by też zbadać nietolerancje pokarmowa, I z tej strony szukać przyczyny

Jestem 9 tyg po porodzie. Od 2 tyg juz nie karmie piersią. Mala za mało przybierała, lekarz zalecił karmić mm, I karmienie piersią a potem butelka, zaczęło wykańczać mnie Psychicznie,
Próbowałam ściągać, rozbujać laktacje laktatorem, ale nie szło to za bardzo.

A co do testów, już przed ciąża miałam kproblemy, częste bole brzucha itp, I zacząłam szukać leczenia, a po niedługim czasiem wyszła ciąża, to sobie odpuściłam
Teraz wróciłam do tematu, bo problem na nowo powrócił, w przyszłym tygodniu idę do fizjoterapeuty uroginekologicznego, ale myślę by też zbadać nietolerancje pokarmowa, I z tej strony szukać przyczyny
No ale organizm musi do siebie dojść. To zajmie.
Najlepiej idź do gastrologa. Przy tych bólach brzuchs juz dawno powinnaś zrobić gastroskopię.

No ale organizm musi do siebie dojść. To zajmie.
Najlepiej idź do gastrologa. Przy tych bólach brzuchs juz dawno powinnaś zrobić gastroskopię.
Robiłam jakieś dwa lata temu, nic nie wykazała.
Zapisze się jeszcze raz na wizytę.
Nigdy nie zaszkodzi, a może akurat.
Myślałam, że jak już nie karmie, I minęły już 2 mc od porodu, to że organizm wrócił na stare tory.

Robiłam jakieś dwa lata temu, nic nie wykazała.
Zapisze się jeszcze raz na wizytę.
Nigdy nie zaszkodzi, a może akurat.
Myślałam, że jak już nie karmie, I minęły już 2 mc od porodu, to że organizm wrócił na stare tory.
Oj nieee, miałam wyrostek wycinany 4 mies po porodzie cc, lekarz robiąc mi usg mówił że jeszcze się wszystko obkurcza po ciąży.

Po porodzie dochodzi się do siebie miesiącami, nawet do roku. Bóle brzucha to tak naprawdę rzadko są nietolerancje, a najczęściej inne problemy- stres, źle zbilansowana dieta, problemy np. z kręgosłupem, źle rehabilitowana blizna po operacji np. CC. Skonsultuj się z fizjo i dobrym dietetykiem klinicznym. Testy się średnio wiarygodne 🤷

reklama
Po porodzie dochodzi się do siebie miesiącami, nawet do roku. Bóle brzucha to tak naprawdę rzadko są nietolerancje, a najczęściej inne problemy- stres, źle zbilansowana dieta, problemy np. z kręgosłupem, źle rehabilitowana blizna po operacji np. CC. Skonsultuj się z fizjo i dobrym dietetykiem klinicznym. Testy się średnio wiarygodne 🤷
Dzięki za odpowiedź, w poniedziałek mam do fizjoterapeuty uroginekologicznego, a o dietetyku nawet nie pomyślałam 🙃

reklama
Do góry