reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2022

Kobietki mam pytanie. Dziś zauważyłam że w zleceniu od lekarza encorton mam brać do 8tc. Dziś jest 8t6d. Ale tydz temu z usg był 6t3d (+/- 4 dni). Mam sugerować się tym co jest na usg czy tym ci wskazuje kalendarz?

reklama
Kobietki mam pytanie. Dziś zauważyłam że w zleceniu od lekarza encorton mam brać do 8tc. Dziś jest 8t6d. Ale tydz temu z usg był 6t3d (+/- 4 dni). Mam sugerować się tym co jest na usg czy tym ci wskazuje kalendarz?
Ja bym brała wg terminu z transferu. W razie czego lepiej więcej wziac niż mniej. Poza tym z tego schodzi się powoli, chhba że masz bardzo mała dawkę. Jak się czujesz?

Ja bym brała wg terminu z transferu. W razie czego lepiej więcej wziac niż mniej. Poza tym z tego schodzi się powoli, chhba że masz bardzo mała dawkę. Jak się czujesz?
Mam tylko dawkę 5 mg. Nie wiedziałam co zrobić i już dziś nie wzięłam. A lekarz jeszcze nie odpisał...
Cycki mnie bolą bardzo poza tym jestem bardzo senna, ale nie wiem czy to nie przez proga. Jestem zesrana - w śr wizyta.

Mam tylko dawkę 5 mg. Nie wiedziałam co zrobić i już dziś nie wzięłam. A lekarz jeszcze nie odpisał...
Cycki mnie bolą bardzo poza tym jestem bardzo senna, ale nie wiem czy to nie przez proga. Jestem zesrana - w śr wizyta.
Mnie też cycki bolały i spałam chyba przez 3 miesiące dzień i noc! Dodatkowo mnie mdliło. Zastanawiam się jak kobiety sobie radzą jak mają już maluszka na pokładzie bo ja byłam "zwlokami". To raczej nie od proga tylko od ciąży było bo pierwsze 2 tyg od testu na tych samych lekach mogłam gory przenosić że szczęścia!!!
Jejku czekamy do środy!

A ja bym brała do środy i w środę zapytała swojego lekarza na wizycie.
Nic Ci nie będzie jak weźmiesz kilka dni dłużej

Ale w środę idę już do innego lekarza w swoim mieście. Nie wiem czy będzie się znał.
Pamiętam, ale na pewno miał doczynienia z ciążami z in vitro. Powinien wiedzieć, z resztą, nawet jak weźmiesz tydzień dłużej to nic się dziać nie będzie.
Ja pamiętam jak odstawiałam leki po transferze to razem z moją lekarka i tak zrobiliśmy to wolniej niż zalecał dr z kliniki i nic się nie działo a miałam spokojniejsza głowę 😊

Pamiętam, ale na pewno miał doczynienia z ciążami z in vitro. Powinien wiedzieć, z resztą, nawet jak weźmiesz tydzień dłużej to nic się dziać nie będzie.
Ja pamiętam jak odstawiałam leki po transferze to razem z moją lekarka i tak zrobiliśmy to wolniej niż zalecał dr z kliniki i nic się nie działo a miałam spokojniejsza głowę 😊
Mi tak samo lekarz z kliniki kazał odstawić prolutex to zaczęłam plamić! I moja lekarka mi go przepisywała jeszcze miesiąc czy dwa dłużej i było ok!

reklama

Mi tak samo lekarz z kliniki kazał odstawić prolutex to zaczęłam plamić! I moja lekarka mi go przepisywała jeszcze miesiąc czy dwa dłużej i było ok!
No ale co teraz jak już dziś nie wzięłam. A mam go brać zawsze rano?

Do góry