reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny zamotałam się chyba z lekami które mam brać po punkcji. Transfer mam odroczony z uwagi na badania zarodków. Jak i czy w ogóle brałyście Duphaston przy odroczonym transferze? Na rozpisce mam napisane 2x1 doustnie (tak biorę) i dodatkowo 3x1 dopochwowo (tego nie biorę, bo tam jest napisane że do czasu testu ciążowego- no a u mnie nie będzie na razie). I nie wiem czy dopochowo też powinnam brać?
Ja miałam odroczony transfer I tak czy siak po punkcji miałam zalecony Duphaston 2x1 na 10 dni.Dopochwowo nic nie miałam.

reklama
Słuchajcie jak jest u was że sluzem ?
Jutro beta a u mnie sluzu brak ,czuje suchosc tylko :( czyli pozamiatane ?
U mnie dziś 5dpt, test bielutki jak śnieg. Śluzu też nie ma. W dodatku od dnia transferu przeziębiona jestem jak cholera. Ale jeszcze się nie martwię. Zrobię we wtorek betę. Codziennie mi się śni, że mam wysoki progesteron albo że jestem w ciąży i się zastanawiam kiedy powiedzieć 😂

Musimy być wszystkie dobrej myśli.

Słuchajcie jak jest u was że sluzem ?
Jutro beta a u mnie sluzu brak ,czuje suchosc tylko :( czyli pozamiatane ?
skąd wzięłaś to, ze brak śluzu to "pozamiatane"? 😅
gdyby tak było to nikt by testów nie robił bo po śluzie możnaby było ocenić, czy jest ciąża czy nie.
Czekaj cierpliwie i nie trać nadziei, jedna będzie miała śluz, inna niie, to jest indywidualna sprawa.

A monitorujesz dla swojej informacji? Robisz owulaki? Ja bym pewnie robiła😃
kurde miałam dziś zrobić i zapomniałam. Zrobię dziś. I będę codziennie robić. Jeśli zaczną niepokojąco ciemnieć to będę przekładać monitoring.
Ale jakoś mam podejście, że jak będzie za późno (co by było mega dziwne) to po prostu pójdę w styczniu i tyle 😂

skąd wzięłaś to, ze brak śluzu to "pozamiatane"? 😅
gdyby tak było to nikt by testów nie robił bo po śluzie możnaby było ocenić, czy jest ciąża czy nie.
Czekaj cierpliwie i nie trać nadziei, jedna będzie miała śluz, inna niie, to jest indywidualna sprawa.
A dodatkowo odpowiedz na leki komplikuje sprawę, bo też dużo może zmienić… u mnie np po cyclogescie nie było śluzu. Odstawiłam cyclogest - śluz mnie zalał ;)

kurde miałam dziś zrobić i zapomniałam. Zrobię dziś. I będę codziennie robić. Jeśli zaczną niepokojąco ciemnieć to będę przekładać monitoring.
Ale jakoś mam podejście, że jak będzie za późno (co by było mega dziwne) to po prostu pójdę w styczniu i tyle 😂
No to zaczynaj robić, szkoda czekać do kolejnego cyklu. Oby nic się nie przesunęło za bardzo. Wszystkie tu czekamy na Twój transfer✊✊

reklama
Z tymi lekami to wiadomo. Ja przy estrofemie i podczas stymulacji miałam/mam tonę śluzu płodnego, gdzie normalnie bez leków występował przeważnie tylko w przeddzień owulacji, potem już sahara. Leki hormonalne to wszystko zaburzają.

Do góry