reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Transfer w piątek:) estradiol podskoczyło do góry nie jakoś super ale wystarczająco, spytałam czy to wystarczy powiedział spokojnie. No to czekamy od jutra progesteron. Muszę jechać po leki. Prolutex coś pisałyście kiedyś o strzykawkach żeby mieć inne, czy to dotyczyło innego leku.
Ja skończyłam na tych. Wszystkie inne robiły mi siniaki :/

Załączniki

• IMG_9547.jpeg
    IMG_9547.jpeg
    68 KB · Wyświetleń: 55
Do prolutexu dobrać możliwie jak najcieńsze igły, chociaż mnie i tak za każdym razem bolało. Nienawidzę go 🙈
A można używać do niego tych strzykawek insulinówek? Mają takie cienkie igiełki. Tylko zastanawiam się czy się sprawdzą.

witaj i tutaj Karpatko 😂 chyba się znamy - jak synek? Ja aktualnie jestem po transferze -
Dziś 2dpt
Hej hej 🙋🏼‍♀️ a dziękujemy, u nas dobrze, synek chodzi już drugi rok do przedszkola, w sierpniu skończy 5 lat i jest małym rozrabiaką 😜 bywa slodziakiem i tak stwierdziliśmy, że skoro mamy możliwość refundacji to porwiemy się od nowa na całą procedurę i zobaczymy.
Widziałam w postach ze podchodziłaś do transferu i oczywiscie mocno mocno trzymam kciuki żeby Wiktorek miał rodzeństwo! ✊ wy z tego co kojarzę macie chyba z 10 zarodków? 🫣 także będzie miał rodzeństwo na pewno pytanie jak liczne 😃

Super! <3
Do prolutexu musisz dokupić strzykawki i po dwie igły - jedna długa i gruba do wyciągania leku z fiolki, a druga do wstrzyknięcia w skórę. Ja do wstrzykiwania w skórę polecam któraś z tych ze zdjęcia. Miałam chudsze/krótsze i bardziej bolało bo dłużej wstrzykiwanie trwało.
Dziękuję wysyłam zdjęcie mężowi i niech kupi właściwe;)
Ja skończyłam na tych. Wszystkie inne robiły mi siniaki :/
Już poprosiłam męża żeby wziął te co Motylkowa napisała, jak się u mnie nie sprawdzą będę atakować następne. U każdego inaczej działa.

A do kiedy bierze się zaszczyki Prolutex?

Hej hej 🙋🏼‍♀️ a dziękujemy, u nas dobrze, synek chodzi już drugi rok do przedszkola, w sierpniu skończy 5 lat i jest małym rozrabiaką 😜 bywa slodziakiem i tak stwierdziliśmy, że skoro mamy możliwość refundacji to porwiemy się od nowa na całą procedurę i zobaczymy.
Widziałam w postach ze podchodziłaś do transferu i oczywiscie mocno mocno trzymam kciuki żeby Wiktorek miał rodzeństwo! ✊ wy z tego co kojarzę macie chyba z 10 zarodków? 🫣 także będzie miał rodzeństwo na pewno pytanie jak liczne 😃
Ten rocznik 2020 z kim nie rozmawiam każdy mówi że rozrabiaki ;) mam dwie koleżanki z czego jednej to czwarte dziecko z tego rocznika to taka rozrabiara że szok ;)

Do prolutexu dobrać możliwie jak najcieńsze igły, chociaż mnie i tak za każdym razem bolało. Nienawidzę go 🙈
A można używać do niego tych strzykawek insulinówek? Mają takie cienkie igiełki. Tylko zastanawiam się czy się sprawdzą.
ja miałam insulinowki małe i mi się cały prolutex nie mieścił, jak kupisz o odpowiedniej pojemności to pewnie. A jakby co można dokupić same igły takie maleńkie praktycznie jak do insulinowek.

reklama
Do góry