amusedxxx
Moderator
nie jestem w stanie tego pojąć, bo przecież to nie jest tak że nie dostaliby hajsu za te wizyty, tylko zamiast kasować pacjenta finansowanie by szło z programuZapewne dużo jest takich osób a kliniki naciągają jak mogą.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
nie jestem w stanie tego pojąć, bo przecież to nie jest tak że nie dostaliby hajsu za te wizyty, tylko zamiast kasować pacjenta finansowanie by szło z programuZapewne dużo jest takich osób a kliniki naciągają jak mogą.
I tak jest że rozliczają się z ministerstwem a co dodatkowo wychwycą to dla nichnie jestem w stanie tego pojąć, bo przecież to nie jest tak że nie dostaliby hajsu za te wizyty, tylko zamiast kasować pacjenta finansowanie by szło z programu
Jak byśmy byli mało przeczołgani przez życie w tej nierównej walce z nieplodnością i mieli mało wydatków z tym związanychI tak jest że rozliczają się z ministerstwem a co dodatkowo wychwycą to dla nich
Co uda im się rozliczyć prywatnie (po ich stawce) to ich a tak dostają tyle ile wyliczyło w programie MZ. Zakładam, ze jest to dużo mniej niż biorą normalnieI tak jest że rozliczają się z ministerstwem a co dodatkowo wychwycą to dla nich
uwazam ze nie musieli przystępować do programu….. a jak przystąpili to niech robiaco do nich należy, a nie jeszcze ściągają pieniądze z ludzi w i tak trudnej sytuacji….Co uda im się rozliczyć prywatnie (po ich stawce) to ich a tak dostają tyle ile wyliczyło w programie MZ. Zakładam, ze jest to dużo mniej niż biorą normalnie
Przykładowo: miałam wizytę u genetyka na NFZ: stawka w ikp 93,5 zł, a ile by wziął prywatnie? 300?![]()
w końcu czas na tych którzy pragną dzieciWidziałyście że z programu urodziło się już 65 dzieci? I na ten moment jest ponad 10 tysięcy ciąż!![]()
Polecana była Joanna Kołodziejczyk Pyrzyk z Bydgoszczy i Ewelina Nowak z KrakowaJa dziś po wizycie przedtransferowej, na ten moment idealne endometrium, dostałam leki przed transferem, mam większą dawkę progesteronu, który mam zacząć brać od niedzieli. Transfer równo za tydzień w piątek.
Ogólnie zobaczymy jak będzie tym razem, ale gdy się nie uda, doktor poleciła konsultację z immunologiem w zakresie tych badań genetycznych z Katowic i zalecenia do acofilu przy transferze ( miałam konsultacje prawie rok temu I miałam wtedy zalecony accofil ale wtedy nie byliśmy w in vitro). Mam luxmed i kojarzę, że któraś z dziewczyn konsultowała wyniki z Katowic w luxmedzie z jakąś Panią doktor z Bydgoszczy. Kojarzycie może jej nazwisko?? Bo nie mogę znaleźć w aplikacji.
Super, bardzo dziękujęPolecana była Joanna Kołodziejczyk Pyrzyk z Bydgoszczy i Ewelina Nowak z Krakowa![]()