reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
okej, czyli jest szansa, że będę mogła przyjść później. Znaczy nie wiem czy będę miała sztuczny, ale no chciałabym coś zmienić, skoro 2 razy na naturalnym nic nie wyszło... mam nadzieję, że potraktują mnie poważnie, a nie "robimy do skutku" i nic nie zmieniamy...
Ja miałam przepisany estrofem wczesniej. Miałam zbadac progesteron w 2 dc i jak będzie mniej niż jeden to miałam brac tabletki.

Zobaczę. Może spróbuję. Chociaż nie wierzę w to, że się uda, już faszeruję chłopa suplami pod kolejną stymulację.
U nas podziałała zmiana męskich supli. Po sermatrop alfa nie było dużej poprawy, po fertilmanie wzrosło z 1% na 3% prawidłowych plemników.

U nas podziałała zmiana męskich supli. Po sermatrop alfa nie było dużej poprawy, po fertilmanie wzrosło z 1% na 3% prawidłowych plemników.
u nas akurat wyniki nasienia po mojej mieszance supli i końskich dawkach mąż miał bardzo fajne. Więc pewnie pójdę w to, jak bedzie trzeba znów robić stymulację.

u nas akurat wyniki nasienia po mojej mieszance supli i końskich dawkach mąż miał bardzo fajne. Więc pewnie pójdę w to, jak bedzie trzeba znów robić stymulację.
A Ty kiedy planujesz kolejny transfer w lipcu czy już w czerwcu? Mi wypadnie pewnie gdzies w okolicy 5 czerwca ale może mi coś poradzicie...

Wybrałam salve w Łodzi bo blisko i mi się wydawało, że mają spoko skutecznosc (gdzies przeczytalam w necie ze zamykaja pierwsza 10 klinik w Polsce). No ale niestety jak zaczelam juz procedure to coraz wiecej komentarzy widzialam ze dziewczyny uciekaja. Poznalam tez historie dziewczyny, ktora miala 6 nieudanych transferow w salve i zaszla od razu w Rzgowie w Gamecie bo wyleczyla stan zapalny endo. W salve jej zepsuli histeroskopie pobierajac zbyt maly material do badan i nic nie wyszło...

Moje pytanie. Na ten moment na pokladzie pcos, morfologia 1%, kir aa ale jestem obstawiona accofilem zastrzykami. I teraz. Jechać transfer po transferze i liczyć na cud i ewentualnie dopiero jak wykorzystamy zarodki to w Rzgowie zaczac poglebiac diagnostyke. Zastanowic sie nad wprowadzeniem intralipidu i wlewu domacicznego z accofilu - chętnie posłucham tu waszych opinii jak macie doswiadczenie. Czy nie podchodzic do 2 transferu i zrobic wszystko zeby juz teraz doprowadzic do histeroskopii...?

Totalnie nie wiem na ile "przejmowac sie" tym ze 1 sie nie powiódł czy po prostu do brutalna statystyka...

dziewczyny, wiem, że temat był milion razy, ale co można suplementować, żeby zwiększyć szanse na powodzenie trenaferu? Narazie biorę pueria uno, dha, d4000, b12. Pewnie trzeba dorzucić magnez, ale co jeszcze?
Badałas sobie poziomy B12 i Wit D? Bo jeśli nie to możesz brać zbędnie albo za niską dawkę.

reklama
no a właśnie nie może mi lekarz zapisać recepty wcześniej ze wskazaniem, że mam zacząć brać od 2dc? Bo mam wizytę 22 maja na ustalenie co dalej.
Bo widzę w kalendarzu, że ma mi się zacząć okres na początku lipca, a mam wyjazd służbowy 1-3 lipca... Więc czy jest szasna, żeby nie iść na wizytę na początku cyklu tylko później?
Chyba zależy od kliniki/ lekarza. Ja raz tak zaproponowałam, ale nie zgodzili się.
Musiałam przyjść na początku cyklu, usg zbadali jak tam endo, pobrali krew i dostałam rozpiskę . Kolejna miałam 14 dc, ale nigdy endo nie było u mnie gotowe i musiałam przyjść ok 2 dni później

Do góry