reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ja niestety na ławeczkę 💔

Mój doktor jest fanatykiem scretchingu endometrium a ze mialam juz 3 cykle temu, trzeba powtorzyć. Chciał nie chciał to chyba zrobimy te badania dla Paśnika i jesli tam nic nie wyjdzie to na moje oko transfer bedzie w okolicach 1-5 lipiec, a jeśli wyjdzie do cholera wie 😅
Ja mam termin na 4 lipca to wymienimy się brzuszkami 🙈😍

reklama
Nie, już nie robiłam. Ostatnia była z niedzieli i wynik 755 z 280. Za tydzień mam wizytę więc niecierpliwie czekam i próbuję się nie nakręcać. Nawet już na testy nie sikam żeby nie przyglądać się czy przypadkiem kreska nie jest jaśniejsza. Myślę że ktoś mądry powinien zrobić jakieś testy na staraczkach czy przypadkiem nie mamy ptsd przy robieniu testów albo bety 🤣 bo ja myślę że mam…

Nie, już nie robiłam. Ostatnia była z niedzieli i wynik 755 z 280. Za tydzień mam wizytę więc niecierpliwie czekam i próbuję się nie nakręcać. Nawet już na testy nie sikam żeby nie przyglądać się czy przypadkiem kreska nie jest jaśniejsza. Myślę że ktoś mądry powinien zrobić jakieś testy na staraczkach czy przypadkiem nie mamy ptsd przy robieniu testów albo bety 🤣 bo ja myślę że mam…
Haha serio! 😅 ja zrobiłam jeszcze jeden przyrost i był 106%, jutro mam wizytę z betą i usg, jak tak liczę to beta powinna być ok 1000. Ale jestem w panice trochę, bo wczoraj po sikaniu jak się wycierałam zobaczyłam różowy kolor 😶 ogólnie jednorazowa akcja, bo nawet jak luteinę tym aplikatorem wsadzam, to wyjmuje go czystego, no ale biegam do toalety i sprawdzam co 3 min.. to dopiero PTSD 🫣

Ile dpt masz pierwsza wizytę? Pielęgniarka przed transferem kazała mi policzyć leki czy mi wystarczy do wizyty gdyby się udało, a w sumie nie wiem kiedy są te wizyty 🫣🤣 Na kartce w kliniki też miałaś info że pierwsza beta dla kliniki dopiero 14dpt?

Haha serio! 😅 ja zrobiłam jeszcze jeden przyrost i był 106%, jutro mam wizytę z betą i usg, jak tak liczę to beta powinna być ok 1000. Ale jestem w panice trochę, bo wczoraj po sikaniu jak się wycierałam zobaczyłam różowy kolor 😶 ogólnie jednorazowa akcja, bo nawet jak luteinę tym aplikatorem wsadzam, to wyjmuje go czystego, no ale biegam do toalety i sprawdzam co 3 min.. to dopiero PTSD 🫣
Oj, mi lekarz ten aplikator po otwarciu opakowania kazał od razu wywalić i zakładać luteinę palcem. Może tym aplikatorem sobie coś lekko urazilaś i stąd różowy kolor.

Aaa to daj znać jutro czy coś było widać na USG 🤞 nie powinno się korzystać z aplikatora, chyba że go wyparzasz przy każdym użyciu? Lepiej umyć dokładnie ręce i palcem wprowadzić tabletkę. Mniejsze ryzyko jakiejś infekcji i podrażnienia plastikiem.

Taak właśnie wyparzam, próbowałam palcem, ale wydaje mi się, że za płytko wsadzam i rozpuszcza się i wszystko wylatuje.
No właśnie mam nadzieję, że sobie coś uszkodziłam, bo zaczynam już świrować…

reklama
Ile dpt masz pierwsza wizytę? Pielęgniarka przed transferem kazała mi policzyć leki czy mi wystarczy do wizyty gdyby się udało, a w sumie nie wiem kiedy są te wizyty 🫣🤣 Na kartce w kliniki też miałaś info że pierwsza beta dla kliniki dopiero 14dpt?
Umówiłam sobie na 23 dpt, czyli 6+0. Przy pierwszym transferze też byłam w tym dniu. W teorii jest duże prawdopodobieństwo że na wizycie powinien być zarodek z sercem. Oczywiście jest taka możliwość że nie będzie serduszka bo pojawi się dzień/dwa później. Ale już dłużej nie wytrzymam 🤣

Na tej standardowej rozpisce co dostajesz od położnych rzeczywiście jest napisane 14dpt, ale potem na wypisie po transferze jest napisane dokładnie kiedy dany lekarz chce betę. W. chcial 10/11dpt, K. chciała 7dpt. :)

Idziesz jutro na badania z krwi przed transferem? Czy zdecydowałaś że dopiero w piątek zrobisz?

Do góry