reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Dziewczyny, już ❄️ wróciła z nami do domu. Embriolog mówił, że zarodek jest super, książkowo wygląda, dobrze się dzisiaj rozmroził, zdrowy i ładnie zaczyna wchodzić z otoczki, klasa nadal 5.1.1.
Powiem wam jak ja byłam pospina z tym pełnym pęcherzem 🙈 chyba za dużo wypiłam i w klinice co 10 min do toalety musiałam latać 🫣 sam transfer minuta i po sprawie :D

też nie miałaś żadnych info o tym jak przebiega hodowla? Z jednej strony się mniej stresuje, bo wiem że nie mają dzwonić. A jak zadzwonią to dupa. Więc nie myślę o tym. Dziś 3 doba 🙈🙈 nie wiem ile było dojrzałych i ile zapłodnili, lekarz jeszcze nie miał info z labu jak był na wizycie po punkcji. Mam tylko transfer umówiony.
Tak do mnie też nikt nigdy nie dzwonil. Po 5 dobie dostawałam całe info na portalu pacjenta. Po prostu przychodził SMS że można już zobaczyć na portalu jaki wynik hodowli.
Z tego co pamiętam do 3 doby siła tkwi w plemniku, później cały rozwój przejmuje komórka jajowa.

Dziewczyny, w przyszłym tygodniu idę na to OGTT. Czy przy tym badaniu dobrze jest jeszcze coś zrobić? Jakieś homocysteiny czy inne sprawy? Kompletnie nie pamiętam już...

Dziewczyny, już ❄️ wróciła z nami do domu. Embriolog mówił, że zarodek jest super, książkowo wygląda, dobrze się dzisiaj rozmroził, zdrowy i ładnie zaczyna wchodzić z otoczki, klasa nadal 5.1.1.
Powiem wam jak ja byłam pospina z tym pełnym pęcherzem 🙈 chyba za dużo wypiłam i w klinice co 10 min do toalety musiałam latać 🫣 sam transfer minuta i po sprawie :D

Super 🥹
Ja to się boję, że wypiję za mało a to podobno też źle 🤣

reklama
Haha no ja miałam taką sytuację że przez trzymanie tego pęcherza mocno, to już po fakcie miałam problem by go oddać, ból nie do opisania, chyba najgorsze z całej procedury.
A w ogóle jak już lekarz się do mnie zbliżał by podać ten zarodek, to myślę, ja pierdziele ja go zaraz obsikam, więc stwierdziłam, że chociaż go uprzedzę XD i pytam całkiem serio: - a co jak pana osikam? -to ja panią też wtedy osikam 😅

Do góry