A ty już wiesz kiedy transfer?
Mniej więcej
Na razie czekam na okres i mam się umówić na wizytę między 8 a 10 dc i jak usg będzie spoko to transfer będzie w czerwcu na cyklu naturalnym
Ostatnia edycja:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A ty już wiesz kiedy transfer?
Cześć Dziewczyny! Chciałabym się przyłączyć do dyskusji. W piątek dostaliśmy się z Partnerem do rządowego programu i zaczynamy pierwsze IVF. Właśnie czekam na okres, żeby zacząć stymulację.
W skrócie o mnie: lat 41, AMH 2,46, wszystkie pozostałe wyniki badań w normie. Lekarz podsumował, że wygląda obiecująco, chociaż wiek oczywiście rodzi spore ryzyka. U partnera słabe wyniki nasienia niestety.
Przyda mi się wsparcie bo cały proces wygląda trochę strasznie.
W okolicy 14 tygodniaDziewczyny, w którym tygodniu przeszły wam takie mega uporczywe mdłości ? Targa mną cokolwiek zjem, nawet suchy chleb mi nie wchodzi. Jak było u was ?
Transfer w tym cyklu.@Pierwsze 🥰 a wy jaki plan? Kiedy transferujecie?
Powodzenia!Cześć Dziewczyny! Chciałabym się przyłączyć do dyskusji. W piątek dostaliśmy się z Partnerem do rządowego programu i zaczynamy pierwsze IVF. Właśnie czekam na okres, żeby zacząć stymulację.
W skrócie o mnie: lat 41, AMH 2,46, wszystkie pozostałe wyniki badań w normie. Lekarz podsumował, że wygląda obiecująco, chociaż wiek oczywiście rodzi spore ryzyka. U partnera słabe wyniki nasienia niestety.
Witaj, u partnera nasienie słabe to pewnie dostaliście jakieś zalecenia co do suplementacji?? U nas w ciągu kilku miesięcy mąż odstawił alkohol, 2-3.x w tygodniu siłownia, suplementy- Fertilman plus i nasienie znacząco lepsze po 3-4 miesiącach takich zmian.Cześć Dziewczyny! Chciałabym się przyłączyć do dyskusji. W piątek dostaliśmy się z Partnerem do rządowego programu i zaczynamy pierwsze IVF. Właśnie czekam na okres, żeby zacząć stymulację.
Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że staramy się z obecnym partnerem niedługo (jakieś 6 miesięcy). Wcześniej również nie miałam szczęścia. Natomiast ze względu na mój wiek lekarz stwierdził, że nie bawimy się w inne procedury tylko IVF. I w sumie miesiąc po pierwszej wizycie, po zrobieniu badań moich i partnera, na drugiej wizycie dostałam już kartę stymulacji i kolejne badania na cito. Plus kwalifikacje do programu. Podobno po 40-stce Jazy miesiąc robi dużą różnicę.Powodzenia!Masz ładne AMH, więc może nie taki będzie ten diabeł straszny, jak go malują
Jak długo się staracie?
Dzięki za podpowiedź. U nas lekarz na moje pytanie, czy możemy jakoś zadziałać na poprawę nasienia, powiedział, że nie ma sensu (czekanie min 3 miesiące nie działa na moją korzyść) i że przy IVF znajdą ładne plemniki i bez poprawy nasieniaWitaj, u partnera nasienie słabe to pewnie dostaliście jakieś zalecenia co do suplementacji?? U nas w ciągu kilku miesięcy mąż odstawił alkohol, 2-3.x w tygodniu siłownia, suplementy- Fertilman plus i nasienie znacząco lepsze po 3-4 miesiącach takich zmian.
Trzymam kciuki i powodzenia![]()