reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny a boli lub bolało was podbrzusze w pierwszych tygodniach ciąży? Bo ja co jakiś czas mam takie ciągnięcia jak na okres… z reguły łagodne, ale np przed chwilą to leżałam zwinięta i cała w bólach. Już trochę przeszło, plamien żadnych nie mam. Zgłaszałam to lekarzowi to twierdzi, ze tak się zdarza… no ale jakoś mega mnie to martwi
Ja przechodzę z tym masakrę 😅 ból pleców, pobolewanie podbrzusza trwa od godziny 12 do samego wieczora. Z niedzieli na poniedziałek przez to miałam całą noc nieprzespana 🙈 A w ostatnie dni dojeżdża mnie najbardziej w czasie siedzenia w pracy, jak wychodzę to mam ochotę położyć się pod walec 😅 z tym że u mnie dopiero początek ciąży, więc nie wiem co to będzie dalej. W każdym razie lekarz mi dzisiaj mówi że tak może być i żebym się ratowała nospą.

Ps. Wyczytałam że takie bóle mogą być wynikiem działania relaksyny w ciąży. Więzadła i mięśnie są rozluźniane i tez przez to nie stabilizują tak ciała stąd pojawia się ból bo mięśnie są ,,osłabione"

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny a boli lub bolało was podbrzusze w pierwszych tygodniach ciąży? Bo ja co jakiś czas mam takie ciągnięcia jak na okres… z reguły łagodne, ale np przed chwilą to leżałam zwinięta i cała w bólach. Już trochę przeszło, plamien żadnych nie mam. Zgłaszałam to lekarzowi to twierdzi, ze tak się zdarza… no ale jakoś mega mnie to martwi
Mnie całą ciążę tak boli.
Nie aż tak żebym leżała zwinięta z bólu ale takie bóle okresowe do wytrzymania

ja wybudzam się czasem z kłuciem jajnika… 🙈 ostatnio miałam chwilowo taki ból miesiączkowy że po krzyżach poczułam, jak mięśnie ściągnęło i lekko ciągnie. Ale czasem.

Ja mam 15tydzien i wciąż pojawiają się bóle jak na miesiączkę albo w czasie jej trwania. Do tego ból pachwin i wzgórka łonowego i okolic jajników. Wszystko tam teraz się przesuwa i rośnie macicą więc cóż - boli.

Tak! Czuję delikatne bóle, ciągnięcia, skurcze jak na okres. I występuje to właśnie co jakiś czas, już przestałam zwracać na to uwagę 🙂

Mnie ciągnęło podbrzusze od transferu do 9tc. Codziennie, raz mocniej, raz słabiej, kłucie, pulsowanie, ale bez skurczów.

Przyrost prawidłowy 🩷🩷🩷🥹🥹🥹🥹

Załączniki

• IMG_0294.jpeg
    IMG_0294.jpeg
    56,5 KB · Wyświetleń: 86
reklama
Do góry