reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ja miałam teraz łączoną biopsję z histero właśnie ok. 20 DC - tak zalecił mi lekarz, któremu ufam 100%. Ale miałam też w ubiegłym roku robioną histeroskopię w pierwszej połowie cyklu.

Ogólnie warto zrobić oba badania naraz, bo histeroskopia pokaże też czy endometrium wygląda w porządku.
Ooo to myślę, że tam zrobię. Lepiej zrobić za jednym zamachem i spokój.

reklama
Cześć Dziewczyny! Ja nie pamiętam więc może mi podpowiecie 😅 jak wygląda od początku cykl, w którym się podchodzi do kriotransferu? Co trzeba zbadać? Czy to jest jakieś LH FSH w 2 dniu cyklu? Jestem umówiona z doktorkiem na 19 sierpnia, będę wtedy +\- 8 dc. Jest cień szansy, że zaczniemy się przygotowywać wtedy do transferu ale właśnie nie powiedział mi czy coś mam zbadać (jest na urlopie teraz więc nie mam jak podpytać) itp a nie chciałabym czekać miesiąc tylko dlatego, że np nie oznaczyłam hormonów w 2 dc.

Cześć Dziewczyny! Ja nie pamiętam więc może mi podpowiecie 😅 jak wygląda od początku cykl, w którym się podchodzi do kriotransferu? Co trzeba zbadać? Czy to jest jakieś LH FSH w 2 dniu cyklu? Jestem umówiona z doktorkiem na 19 sierpnia, będę wtedy +\- 8 dc. Jest cień szansy, że zaczniemy się przygotowywać wtedy do transferu ale właśnie nie powiedział mi czy coś mam zbadać (jest na urlopie teraz więc nie mam jak podpytać) itp a nie chciałabym czekać miesiąc tylko dlatego, że np nie oznaczyłam hormonów w 2 dc.
A będziesz szła na cyklu naturalnym czy sztucznym? Ja na naturalnym nie oznaczałam żadnych hormonów w 2dc :) dopiero oznaczałam proga na dzień przed/w dniu transferu. Ale też wiem że różne kliniki mają różne podejście :)

Aha, doktor kazał mi zrobić biopsję około 20 dc, ale teraz czytam że histeroskopia powinna być wykonana zaraz po miesiączce i nie wiem czy to można połączyć razem...
Ja właśnie czekam na okres po poronieniu... i mam zrobić histero z biopsją z wycinkami o których piszesz tylko między 6 a 9 dc.

Pamiętacie dziewczyny te, które niestety poroniły po ilu dniach przyszedł okres? U mnie dziś 40 dc i nic.

Mmm ja na sztucznym mialam na początku cyklu badany estradiol a później estradiol + progesteron przed zgoda na transfer

A będziesz szła na cyklu naturalnym czy sztucznym? Ja na naturalnym nie oznaczałam żadnych hormonów w 2dc :) dopiero oznaczałam proga na dzień przed/w dniu transferu. Ale też wiem że różne kliniki mają różne podejście :)
doktorek powiedział, że będziemy szli na naturalnym i dopiero później włączymy leki także do końca nie wiem sama 😁

doktorek powiedział, że będziemy szli na naturalnym i dopiero później włączymy leki także do końca nie wiem sama 😁
To na naturalnym ja nie miałam wcześniej żadnych badań hormonów. Progesteron miałam badany dopiero w dniu transferu. W razie gdyby był niski to lekarz miał wystawić receptę na dodatkowe leki i położna miała dzwonić.

reklama
Do góry