reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Hej dziewczyny,jestem świeżo po transferze,transfer był na cyklu naturalnym mrożonej 5 dniowej blastocysty,punkcje miałam koniec kwietnia ale wszystko się przedłużyło przez to że miałam zagrożenie hiperstymulacji a kiedy już mogłam mieć transfer to klinika miała ferie ..wcześniej był plan że miałam brać progesteron po transferze,dziś jednak lekarz zmienił zdanie i powiedział że nie mam go brać bo ciało produkuje samo progesteron i nie jest potrzebny a jedynie może zaszkodzić,nie rozumiem jego decyzji i zastanawiam się nad branie proga na własną rękę bo czopki już wcześniej miałam wykupione,jednak nie wiem sama czy lepiej mu zaufać czy zrobić po swojemu,wiem że nic nie powinno się robić na własną rękę ale zawsze słyszałam wszędzie że progesteron odżywia endometrium po transferze ..

reklama
Hej dziewczyny,jestem świeżo po transferze,transfer był na cyklu naturalnym mrożonej 5 dniowej blastocysty,punkcje miałam koniec kwietnia ale wszystko się przedłużyło przez to że miałam zagrożenie hiperstymulacji a kiedy już mogłam mieć transfer to klinika miała ferie ..wcześniej był plan że miałam brać progesteron po transferze,dziś jednak lekarz zmienił zdanie i powiedział że nie mam go brać bo ciało produkuje samo progesteron i nie jest potrzebny a jedynie może zaszkodzić,nie rozumiem jego decyzji i zastanawiam się nad branie proga na własną rękę bo czopki już wcześniej miałam wykupione,jednak nie wiem sama czy lepiej mu zaufać czy zrobić po swojemu,wiem że nic nie powinno się robić na własną rękę ale zawsze słyszałam wszędzie że progesteron odżywia endometrium po transferze ..
A badałaś poziom progesteronu?

Nie badali,jedyne co to monitoring 12 dc i ovitrelle tydzień przed transferem.. nie wiem czy po samym monitoringu mogła stwierdzić że nie potrzebuje proga ?
Zbadaj progesteron na własną rękę :) na podstawie monitoringu nie da się stwierdzić wysokości proga :) trzymamy kciuki za powodzenie transferu! Kiedy testujesz?

W teorii w cyklu naturalnym Twój organizm sam powinien wydzielać progesteron, więc może dlatego go nie dostałaś. Ja bym sprawdziła poziom dla świętego spokoju i skontaktowała się z lekarzem, gdyby było coś niepokojącego w wyniku, albo były jakieś plamienia itp. trzymam kciuki za udany transfer!

Zbadaj progesteron na własną rękę :) na podstawie monitoringu nie da się stwierdzić wysokości proga :) trzymamy kciuki za powodzenie transferu! Kiedy testujesz?
Dobre pytani…😝 to jest mój pierwszy transfer i za bardzo nie wiem od kiedy zacząć testować ale znając mnie to zacznę od 3dpt bo jestem z tych bardzo nie cierpliwych 🫣😬

Dziękuje,mieszkam w Danii tu wszystko przez lekarza rodzinnego się robi,jutro mogę spróbować namówić go na takie badanie ale wątpię że będzie chciał zrobić .. 😖

W teorii w cyklu naturalnym Twój organizm sam powinien wydzielać progesteron, więc może dlatego go nie dostałaś. Ja bym sprawdziła poziom dla świętego spokoju i skontaktowała się z lekarzem, gdyby było coś niepokojącego w wyniku, albo były jakieś plamienia itp. trzymam kciuki za udany transfer!
Dziękuje ❤️ właśnie lekarz to samo mówił że ciało samo produkuje i nie ma potrzeby brania progesteronu … kusi mnie aby od jutra brać ten progesteron… przecież ciężko przedawkować nie ? No a tak dla spokojnej głowy że zrobiłam wszystko,najwyżej jak transfer się nie uda i beta będzie negatywna to mogę proga odstawić od razu

reklama
Dziękuje ❤️ właśnie lekarz to samo mówił że ciało samo produkuje i nie ma potrzeby brania progesteronu … kusi mnie aby od jutra brać ten progesteron… przecież ciężko przedawkować nie ? No a tak dla spokojnej głowy że zrobiłam wszystko,najwyżej jak transfer się nie uda i beta będzie negatywna to mogę proga odstawić od razu
Ja mimo transferu na naturalnym cyklu miałam dodatkowo suplementowany progesteron plus dodatkowo jeszcze badany poziom. Czasami mimo naturalnego cyklu i ciałka żółtego może być niedomoga lutealna a zarodek do zagnieżdżenia i utrzymania głównie potrzebuje progesteronu.

Do góry