sunshine97
Fanka BB :)
No to se poszłam na cytologie
właśnie dostałam miesiączke. Cudownie 

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja też wychodzę z takiego założenia, że lepiej nie mówić, bo właśnie to opowiadanie o tym potem byłoby najgorsze!Dziewczyny u mnie wizyta w poniedziałek 1.09. Będę chciała pytać o endometriozę, tak jak radziłyście. Zobaczymy, może lekarz będzie miał też jakiś pomysł co robić przed drugim transferem.
Przyjelam teraz taktykę, że nikomu z bliskich nic nie mówię (poza mężem oczywiście), bo te próby pocieszania po porażce, mnie wykończyly, sami eksperci od ivf dookola mnie... może będzie jak z prawem jazdy, zdałam dopiero jak się nie przyznałam, że mam egzamin![]()
U mnie do histero nie wymagali cytologii, ale co klinika to inne zwyczaje. Natomiast dziwne, że do procedury nie musiałaś miećDzisiaj byliśmy. Klinika Gameta Rzgów. Tak kwalifikują i dostali teraz kase wiec o to mam sie nie martwić. Mam już umówioną histeroskopie na 10 września. I czekam na dokumenty z Salve.
Dziewczyny ponoocy czy do histeroskopii wymagali od was aktualnej cytologii? Jestem w szoku okazuje się że w salve nie zlecają cytologii przed ivf tylko sam wymaz na Chlamydie. Więc ostatnią robiłam aż wstyd sie przyznac dwa lata temu... i teraz nie wiem czy zabiegu mi nie odwolajanie zdaze juz z wynikiem nawet jesli pojde jutro... a pojde jesli nie zastanie mnie rano okres
W Rzgowie kazali mi doslac te wyniki ale z tego co zrozumialam to przed stymulacja a nie do zabiegu![]()
Ja miałam biopsję w drugiej fazie cyklu i wyszły podwyższone komórki NK. A potem histero z biopsją w 8dc, ale lekarz złuszczył więcej materiału do badania i wynik wyszedł dużo wyższy.I drugie moje pytanie, na moją prośbe lekarka zlecila tez badanie poziomu komorek nk ale zabieg planowany na 12 dc a czytam ze badanie ma sens tylko w 2 fazie cyklu.. czy to prawda?
Salve w Łodzi to jest takie ***** ze nawet mi sie pisać nie chce. To jest TRAGEDIA. Wyobrazie sobie np ze robia nam problem z przeslaniem dokumentacji medycznej tylko dlatego ze maz mial mrozone nasienie w ramach programu zabezpieczenia płodnosci w onko przypadkach. No i zrobił sie klops bo podczas punkcji nie korzystali z tego nasienia tylko robili na swiezym a ponoć nie powinni. Babki na recepcji probowały nam wmówić ze oocyt to nazwa MEDYCZNA nasieniaU mnie do histero nie wymagali cytologii, ale co klinika to inne zwyczaje. Natomiast dziwne, że do procedury nie musiałaś miećmi właśnie robili ponownie, bo straciła ważność i im się świeciło w systemie, że mam nieaktualną
A co dostałas na te nk? Intralipid?Ja miałam biopsję w drugiej fazie cyklu i wyszły podwyższone komórki NK. A potem histero z biopsją w 8dc, ale lekarz złuszczył więcej materiału do badania i wynik wyszedł dużo wyższy.
Podobno nk wzrasta po owulacji, ale bardzo często pobierana jest z histero w pierwszej fazie cyklu.
U mnie sprawdzali cytologię, wymazy MUChA i biocenozę, ale ja miałam akurat histerolaparoskopię. Co do NK też klinika kazała mi zbadac, a miałam ją bodajże w 11dc. Do procedury cytologia musi być ważna (rok), USG piersi tak samo.10 września. Zrobie w luxmedzie płynna i pisze ze od 3 do 21 dni roboczych, podobno nie mozna doplacic za wyniki na cito. Co do wymazów to nawet jej powiedziałam ze przeciagnelam proga zeby nie mieć okresu gdyby chciala cos pobrac, jakies wymazy do histero to powiedziala ze nic nie pobierają. Dała mi kartke z zaleceniami a na niej jakie badania z krwi mam zrobic. Natomiast powiedziala ze musze przeslac do kliniki lub zrobic cytologie i usg piersi bo to sie zawsze robi przed podejsciem do procedury i zrozumiałam to tak, że to jest wymagane do ivf a nie samej histero, czytalam rozne opinie. Niektore dziewczyny musialy miec, inne nie... sama juz nie wiem
Powinni wydać wynik.Dziewczynyyznalazłam monitoring z października 2024 z dopiskiem ze została pobrana cytologia.. to było w takiej klinice na nfz gdzie po roznych perypetiach podjelismy decyzje ze wycofujemy sie z tego i od razu idziemy w ivf. Nigdy tych wyników nie odebrałam a nie mieli elektronicznego konta pacjenta. Myślicie ze jak zadzwonie to jest szansa ze odszukaja w archiwum i wydadzą mi kopie?
![]()
Ja mam miec właśnie w 20 dc.I drugie moje pytanie, na moją prośbe lekarka zlecila tez badanie poziomu komorek nk ale zabieg planowany na 12 dc a czytam ze badanie ma sens tylko w 2 fazie cyklu.. czy to prawda?