reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
A ja dzis 2 dc po tabletkach anty ze względu na torbiel na jajniku i dalej klops, bo torbiel zmniejszyła się nieznacznie i nie możemy rozpocząć stymulacji. To w zasadzie już 3 cykl z tą torbielą i drugi z tabletkami anty. Juz byłam przygotowana na start procedury, a tu ciągle stoimy w miejscu. In vitro to jedno wielkie czekanie i próba cierpliwości...

A ja dzis 2 dc po tabletkach anty ze względu na torbiel na jajniku i dalej klops, bo torbiel zmniejszyła się nieznacznie i nie możemy rozpocząć stymulacji. To w zasadzie już 3 cykl z tą torbielą i drugi z tabletkami anty. Juz byłam przygotowana na start procedury, a tu ciągle stoimy w miejscu. In vitro to jedno wielkie czekanie i próba cierpliwości...
Kurczę :( a to torbiel czynnościowa czy czekoladowa?

Kurczę :( a to torbiel czynnościowa czy czekoladowa?
Czynnościowa, powstała w cyklu, kiedy mialam histeroskopię. Pęcherzyk owulacyjny nie pękł wtedy i przekształcił sie w taką torbiel. Kiedys mialam podobną sytuację, ale nie monitorowałam po jakim czasie sie wchłonęła, bo nie bylo takiej potrzeby. Licze, ze to to juz naprawdę bedzie ostatni cykl czekania.

Ciekawe skąd taka nagła decyzja, cos mowila?? W krótkim dc miałaś robione usg?

Dzisiaj, w 8 dc.
Na usg miałam widoczny płyn i powiedziala, że ją to niepokoi. Dodała też, że moglibyśmy podać leki i normalnie transfer by się odbył 6 września ale tu nie o to chodzi żeby problem przykryć.
Mówiła o histeroskopii po dwóch/trzech nieudanych transferach a wyszło, że będę miała szybciej.

Ostatnia edycja:
reklama
Na dzisiejszym usg miałam widoczny płyn i powiedziala, że ją to niepokoi. Dodała też, że moglibyśmy podać leki i normalnie transfer by się odbył 6 września ale tu nie o to chodzi żeby problem przykryć.
Mówiła o histeroskopii po dwóch/trzech nieudanych transferach a wyszło, że będę miała szybciej.
Rozumiem złość, że znowu się odwleka, ale bedxiesz lepiej przygotowana i będą większe szanse, że sie uda ❤️ Lekarka ma dobre podejście moim zdaniem.

Do góry