reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

super! Pamiętam ten moment jak dostaliśmy rozpiskę z lekami do stymulacji, ależ to była mieszanka ekscytacji i strachu przed niewiadomą. Ale więcej ekscytacji 🤣 ja akurat miałam menopur i gonal-f. Wiecie już jak podawać zastrzyki? :)
O to to! To właśnie to uczucie! Niby super, że coś się dzieje, ale z drugiej ten strach- co my robimy 🤣😩
Lekarz mi wytłumaczył, mam dodatkowo jeszcze rozpisane na recepcie, mam nadzieję, że sobie poradzę 😩 przeraża mnie odmierzanie 12 jednostek (?) z 75 (?) chyba tak jest w tym pierwszym leku 😩 czuję się jak dziecko w 1 klasie- wiem, że nic nie wiem

reklama
Niebardzo tylko rozumiem, dlaczego ta provera…. Jak dobrze czytałam, to jest progesteron 🤔 ale progesteron przed owulacją/punkcją? 🤔

@Lily_of_the_valley już z kropkiem na pokładzie? 🤞🤞🤞

Podpinam się do pytania 🥹🍀

Ja już po kolejnej wizycie 😬 mam rozpiskę stymulacji, czekam na okres, potem jeszcze na następny i zaczynamy 🫶🏻 czyli gdzieś z początkiem października 🧡 do tego czasu pobierzemy z mężem suple, trochę się jeszcze podreperujemy 😃
ktoś miał podobny lub ten sam zestaw?

Powodzenia 🍀
Miałam Mensinorm, całkiem przyjemny był w użyciu 😀

O to to! To właśnie to uczucie! Niby super, że coś się dzieje, ale z drugiej ten strach- co my robimy 🤣😩
Lekarz mi wytłumaczył, mam dodatkowo jeszcze rozpisane na recepcie, mam nadzieję, że sobie poradzę 😩 przeraża mnie odmierzanie 12 jednostek (?) z 75 (?) chyba tak jest w tym pierwszym leku 😩 czuję się jak dziecko w 1 klasie- wiem, że nic nie wiem
Oj taaak 🤣 ja zrzuciłam odmierzanie/mieszanie/wstrzykiwanie na męża. I w sumie na dobrze nam to wyszło bo do dzisiaj robi mi zastrzyki z heparyny codziennie :D no i dzięki temu też czuł się włączony w proces. I on jakoś tak potrafił na chłodno odmierzyć wszystko, a mi się ręce trzęsły i nie wiedziałam ile to jest 1+1. Więc widzę że masz podobnie do mnie :)

Ja już po kolejnej wizycie 😬 mam rozpiskę stymulacji, czekam na okres, potem jeszcze na następny i zaczynamy 🫶🏻 czyli gdzieś z początkiem października 🧡 do tego czasu pobierzemy z mężem suple, trochę się jeszcze podreperujemy 😃
ktoś miał podobny lub ten sam zestaw?
Super, że macie już plan. To rzeczywiście dobry czas na suplementację. Pierwszą stymulację miałam z Rekovelle i Mensinormem, ale ja akurat inne dawki, bo Rekovelle 11j, a Mensinorm bodajże 75. ☺️

Rekovelle jest w penie. Niczego nie musisz sama odmierzać, tylko ustawiasz pen, wstrzykujesz i gotowe. Instrukcja jest bardzo czytelna, także na pewno dasz sobie radę. ☺️

Oj taaak 🤣 ja zrzuciłam odmierzanie/mieszanie/wstrzykiwanie na męża. I w sumie na dobrze nam to wyszło bo do dzisiaj robi mi zastrzyki z heparyny codziennie :D no i dzięki temu też czuł się włączony w proces. I on jakoś tak potrafił na chłodno odmierzyć wszystko, a mi się ręce trzęsły i nie wiedziałam ile to jest 1+1. Więc widzę że masz podobnie do mnie :)
Tak, przejmowanie się, to moja specjalność 😶 chociaż nie ukrywam, że teraz ten miesiąc zanim zacznę brać leki będzie się ciągnął…

reklama
Do góry