reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Holandia i też tutaj robiłam in vitro - mam już synka z in vitro z 2020 roku i teraz czekamy na kolejnego synka z czwartego transferu
Super gratulacje dla was 🐻 jestem ciekawa jak będzie u mnie ale jakoś mi się ta cała sytuacja nie podoba 😬 coś dziwnego się dzieje z tymi testami i czuję że nie jest to normalne

Zobaczcie na to … wczoraj robiłam rano test wyglądał jak na 1 kompletnie prawie nic nie było potem popołudniu wczoraj pojechałam po cyfrowy pokazał mi ciąża 1-2 .. byłam pewna że to ovitrelle wykrył,dziś przypadkiem znalazłam test ciążowy ostatni jaki mam i go zrobiłam nie z pierwszego moczu i po kawie i tu takie kreski … Cała się trzęsę dosłownie jak galareta

Załączniki

• IMG_1589.jpeg
    IMG_1589.jpeg
    861,9 KB · Wyświetleń: 72
  • IMG_1588.jpeg
    IMG_1588.jpeg
    842,8 KB · Wyświetleń: 75
  • IMG_1635.jpeg
    IMG_1635.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 76
Zobaczcie na to … wczoraj robiłam rano test wyglądał jak na 1 kompletnie prawie nic nie było potem popołudniu wczoraj pojechałam po cyfrowy pokazał mi ciąża 1-2 .. byłam pewna że to ovitrelle wykrył,dziś przypadkiem znalazłam test ciążowy ostatni jaki mam i go zrobiłam nie z pierwszego moczu i po kawie i tu takie kreski … Cała się trzęsę dosłownie jak galareta
Myślę że najlepiej poczekać kilka dni i dopiero zrobić. Takie robienie po 3 testy dziennie to zadręczanie samej siebie i niczemu dobremu nie służy. Jeśli ma być ciąża to będzie, wiem że jak człowiekowi tak bardzo zależy to nie może wytrzymać i ciągle o tym myśli i chce sprawdzać. Ale to naprawdę nie pomaga. Tutaj wygląda że coś się dzieje ale na spokojnie 🙃
Ja miałam najlepiej bo zupełnie nie spodziewałam się ciąży i zrobiłam test tydzień po terminie miesiączki i krecha była ciemniejsza od tej testowej.

Myślę że najlepiej poczekać kilka dni i dopiero zrobić. Takie robienie po 3 testy dziennie to zadręczanie samej siebie i niczemu dobremu nie służy. Jeśli ma być ciąża to będzie, wiem że jak człowiekowi tak bardzo zależy to nie może wytrzymać i ciągle o tym myśli i chce sprawdzać. Ale to naprawdę nie pomaga. Tutaj wygląda że coś się dzieje ale na spokojnie 🙃
Ja miałam najlepiej bo zupełnie nie spodziewałam się ciąży i zrobiłam test tydzień po terminie miesiączki i krecha była ciemniejsza od tej testowej.
Tak masz racje,myśle że to duży błąd że robiłam testy od 8 dnia po ovitrelle za dużo stresu,gdybym mogła cofnąć czas na pewno bym tego nie robiła więcej 🫣 to mój pierwszy transfer gdzie uzyskałam tylko jedną blastke 3bb .. ta dzisiejsza kreska to dla mnie szok .. codziennie ta kreska była cieniem,wczoraj praktycznie jej nie było i porównywałam do innych kresek dziewczyn i byłam pewna że koniec ..nigdy więcej już nie robiła bym testów tak wcześnie bo widzę jaki to bez sens i stres niesamowity ..

Pamiętaj też że każdy test ma inną czułość. Ja robiłam testy w 10dpt i każdy wyglądał inaczej mimo że zrobiony z jednego moczu - zawsze robię do kubeczka na mocz i z niego kilka testów sprawdzam 😂😂 w tej ciąży zrobiłam chyba z 30 różnych testów i nadal mam je w szafce nocnej do kolejnego sikania ale no 28tydzien ciąży to już bez sensu 😂😂

Załączniki

• IMG_2923.jpeg
    IMG_2923.jpeg
    61,6 KB · Wyświetleń: 40
  • IMG_2864.jpeg
    IMG_2864.jpeg
    49,6 KB · Wyświetleń: 40
reklama
Do góry