reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
A probiotyki stosujecie cały czas czy tylko przy antybiotyku? 🤔
Ja na stan zapalny Endo nie miałam antybiotyku ( bo mi nie wyszedł) ale po zwykłych antybiotykach mój internista mówił że najlepiej 3 miesiące jeszcze stosować probiotyki. Przy ivf to ja cuda na kiju robiłam i czytałam wszędzie co ma wpływ na implantację, jak wspomóc, od supli po fizjoterapie, przez wizyty u lekarzy i przegląd zdrowia itd. Jak trafiłam na nazwy szczepów probiotyków to połowę aptek i składów przetrzepalam, żeby wyszukać i pić. Nie wiem czy to co wymyśliłam miało sens czy bez też by się udało, możliwe że tak ale ja byłam w takim akcie desperacji... a po info, że mamy ten jedyny zarodek i plawidlowy w pgta że zrobilabyn w tamtym momencie dosłownie wszystko 😅
Podsumowując nawet jak będziesz stosować sobie probiotyki dłużej to one raczej ci nie zaszkodzą, a wręcz są swego rodzaju barierą i pomagają zapobiegać infekcjom, zapaleniom.

Ja niby nie biorę teraz żadnych antybiotyków ale drugi miesiąc biorę Omni Biotic Flora Plus w ramach przygotowania do transferu. Najtańsze to nie jest ale niby bardzo polecane, przewinęło się kilka razy w relacjach jakichś lekarzy od płodności z insta.

Ja na stan zapalny Endo nie miałam antybiotyku ( bo mi nie wyszedł) ale po zwykłych antybiotykach mój internista mówił że najlepiej 3 miesiące jeszcze stosować probiotyki. Przy ivf to ja cuda na kiju robiłam i czytałam wszędzie co ma wpływ na implantację, jak wspomóc, od supli po fizjoterapie, przez wizyty u lekarzy i przegląd zdrowia itd. Jak trafiłam na nazwy szczepów probiotyków to połowę aptek i składów przetrzepalam, żeby wyszukać i pić. Nie wiem czy to co wymyśliłam miało sens czy bez też by się udało, możliwe że tak ale ja byłam w takim akcie desperacji... a po info, że mamy ten jedyny zarodek i plawidlowy w pgta że zrobilabyn w tamtym momencie dosłownie wszystko 😅
Podsumowując nawet jak będziesz stosować sobie probiotyki dłużej to one raczej ci nie zaszkodzą, a wręcz są swego rodzaju barierą i pomagają zapobiegać infekcjom, zapaleniom.
Dzięki wielkie za odpowiedź 😉
I ważne że u ciebie się udało ❤️

Do góry