reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Wiesz, pewnie kwestia zarodka. W sumie.naturalnie trzy razy byłam w ciąży, 7 lat temu (1 dziecko), 1 cp i 1 biochem. Teraz już pewnie wiek utrudnia i brak 1 jajowodu. Przy tych kilku blastkach wielkiej diagnostyki nie ma.co. trzeba chyba trafić na ten..
A ile macie lat? W teorii w zależności od wieku sukces w całej procedurze jest na poziomie około 35%. Brak jajowodu nie ma nic do braku implantacji… Ja jestem za pogłębianiem diagnostyki. Nie chcecie zrobić histeroskopii, biopsji endometrium, badania zarodków? Macie zrobione kariotypy, kiry, immunologię?

A ile macie lat? W teorii w zależności od wieku sukces w całej procedurze jest na poziomie około 35%. Brak jajowodu nie ma nic do braku implantacji… Ja jestem za pogłębianiem diagnostyki. Nie chcecie zrobić histeroskopii, biopsji endometrium, badania zarodków? Macie zrobione kariotypy, kiry, immunologię?
Histeroskopia była w czerwcu teraz, niewiele kom plazmatycznych, dostałam antybiotyk w sierpniu, kariotypy już w 2022 robiliśmy. W immuno nie wchodziliśmy. Jak mieliśmy 3 blastki to badanie zarodków mnie nie przekonuje. 39 w tym roku oboje.

reklama
W sensie, pisząc o braku jajowodu, ma znaczenie w przypadku naturalnych starań, a te jak najbardziej wchodzą w grę i cwiczymy" nadal, w czasie gdy nie robimy akurat ivf. Przypadki takie sie zdarzaja, ze ivf nie poszlo a nagle w jakims cylu naturalnie sie udalo (mam znajomą, ktorzy juz do adopcji podchodzili, po 3.ivf i nagle w wieku po 40 zaskoczylo" naturalnie). Moje amh ok 3-4. Kiedyś ok 2,5 ale brałam dhea w 2023 przez jakis czas i jakoś tak zostało na tym poziomie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry