reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Hej dziewczyny, przepraszam że tak zza krzaków wyskoczę, ale w miniony pon miałam transfer, jak wiecie kiepski bardzo zarodek + ta osłonka, o której aż 2 lekarzy mi mówiło, że nie ma szans na implantację. Dlatego stwierdziłam, że wrócę tutaj już po tych transferach, dla spokoju głowy. Wczoraj 5dpt zrobiłam test, blady jak dupsko, a dodatkowo pojechałam na betę (klinika już 5dpt każe robić) i beta 0.2. Idziemy dzisiaj (6dpt) na urodziny znajomych, więc stwierdzilam, że nasikam JAKBY CZASEM, a tam cień…. Po godzinie powtórzyłam test i znowu cień. I teraz aż się trzęsę, bo późna implantacja, słaby zarodek, jestem też po poronieniu 2l temu… czy może są tutaj dziewczyny właśnie z późną implantacją gdzie wyszło wszystko dobrze? Lub i nie wyszło, to się przygotuje… 🥺
Hej, pokaż test to spojrzymy...powodzenia!

reklama

Załączniki

• IMG_1068.jpeg
    IMG_1068.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 153
Hej dziewczyny, przepraszam że tak zza krzaków wyskoczę, ale w miniony pon miałam transfer, jak wiecie kiepski bardzo zarodek + ta osłonka, o której aż 2 lekarzy mi mówiło, że nie ma szans na implantację. Dlatego stwierdziłam, że wrócę tutaj już po tych transferach, dla spokoju głowy. Wczoraj 5dpt zrobiłam test, blady jak dupsko, a dodatkowo pojechałam na betę (klinika już 5dpt każe robić) i beta 0.2. Idziemy dzisiaj (6dpt) na urodziny znajomych, więc stwierdzilam, że nasikam JAKBY CZASEM, a tam cień…. Po godzinie powtórzyłam test i znowu cień. I teraz aż się trzęsę, bo późna implantacja, słaby zarodek, jestem też po poronieniu 2l temu… czy może są tutaj dziewczyny właśnie z późną implantacją gdzie wyszło wszystko dobrze? Lub i nie wyszło, to się przygotuje… 🥺
Jak była gruba osłonka to może po prostu zarodek potrzebował troszke więcej czasu na wyklucie sie? :) Albo nawet po prostu beta ruszyła godzinę po pobraniu krwi 🤣Devin z tego co pamiętam miała betę jednocyfrową w 6 dpt i za miesiąc rodzi ❤️ trzymam kciuki! Niech się kropek wgryza!

Ostatnia edycja:
Jesteś pierwszą osobą która mówi że jej klinika każe robić betę 5dpt. To jest bardzo wcześnie.
MZ narzuciło żeby robić 10 dpt. No moja lekarka mówiła że jak 6 dpt beta zero to ona nie miała przypadków że zaczęła rosnąć. Ja 6dpt miałam betę bodajże 8-9 więc 5 dpt jakbym zrobiła test to pewnie też by było biało..Twoje testy są pozytywne i nie jest to spóźnia implantacja 🤷‍♀️zrób betę i proga w poniedziałek :)

Jak była gruba osłonka to może po prostu zarodek potrzebował troszke więcej czasu na wyklucie sie? :) Albo nawet po prostu beta ruszyła godzinę po pobraniu krwi 🤣Devin z tego co pamiętam miała betę jednocyfrową w 6 dpt i za miesiąc rodzi ❤️ trzymam kciuki! Niech się kropek wgryza!
dokladnie i do tego nie rosła obiecująco, byłam pewna ze znowu nic z tego. A tu chłop tak przyspieszył że na usg za każdym razem jest większy o 2 tygodnie 😅i z tej niskiej i wolno rosnącej bety pewnie urodzę klopsa 4 kg 🤣

okej, czyli jest szansa, że będę mogła przyjść później. Znaczy nie wiem czy będę miała sztuczny, ale no chciałabym coś zmienić, skoro 2 razy na naturalnym nic nie wyszło... mam nadzieję, że potraktują mnie poważnie, a nie "robimy do skutku" i nic nie zmieniamy...
U mnie w cyklu transferowym na sztucznym kazali zbadać proga tylko a pozniej szlam w 10 dc na kontrole

@Devin @Ann2907 to z tego co piszecie moj dzisiejszy test 5dpt "blady jak dupsko" również tez moze jeszcze nie przesądzać 🫣 a ja myslalam ze to jest pewnik ze nic z tego totalnie.

@Ann2907 trzymam kciuki zeby beta hulała do góry <3 daj znac koniecznie jak zatestujesz 🫶

reklama
Jesteś pierwszą osobą która mówi że jej klinika każe robić betę 5dpt. To jest bardzo wcześnie.
MZ narzuciło żeby robić 10 dpt. No moja lekarka mówiła że jak 6 dpt beta zero to ona nie miała przypadków że zaczęła rosnąć. Ja 6dpt miałam betę bodajże 8-9 więc 5 dpt jakbym zrobiła test to pewnie też by było biało..Twoje testy są pozytywne i nie jest to spóźnia implantacja 🤷‍♀️zrób betę i proga w poniedziałek :)
A nie wiem czy nie jesteśmy w tej samej klinice 😅 ale mogę już nie pamiętać
No właśnie wczoraj proga miałam 30, jestem obłożona lekami i bete chyba zrobię we wtorek, bo później w czwartek mam kolejną dla kliniki, to prawie 48h. Choć jak znam siebie, to wstanę jutro i pobiegnę na badanie… bo prawie mam laboratorium przy biurze…

Do góry