reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ja przed transferem zaczęłam sobie robić testy ciążowe żeby sprawdzać na bieżąco i wyłapać moment kiedy Ovitrell się wypłucze. U mnie z tego co pamiętam nie było już śladu 7/8 dni od podania :) wg. Ulotki Ovitrelle utrzymuje się maks 10 dni :)
Może to jest jakiś sposób, ale pamietam że robiłam ovitrelle 36 h przed punkcją i mi wyszedl cień na teście 7 dni po transferze. Trzymał się wtedy 14 dni. Wtedy co prawda była też większą dawka, może dlatego..

reklama
Czesc dziewczyny,muszę sie Was doradzić, transfer 2 blalstki z 5 i 6 doby 03.06,dziś beta w klinice 25,9, nie wiem😔 mam obawy,ze jest za niska😔😔poprzedni transfer to hyla po 6 dniach powyżej 45
późno implantacja może była, nie martw się, zrób przyrost :)
Ja dziś po wizycie kontrolnej przed transferem, 11 dc i dostałam na dziś zastrzyk ovitrelle, bo jutro owulacja, co wynika z usg i badań hormonów. Jak zwykle wszystko idealnie, endometrium, hormony, wszystko pięknie zgrywa się w czasie, więc w poniedziałek za tydzień transfer. Szkoda tylko, że mimo tych idealnych warunków transfery się nie udają.

Jeszcze ten ovitrelle, przez to że się utrzymuje w organizmie nie będę mogła zrobić wcześniej testu, bo może być pokazać fałszywie pozytywne. Muszę się uzbroic w pokłady cierpliwości, co nie będzie łatwe.
u mnie dzień po transferze, nie było śladu ovitrelle czyli 9 dpo

Ja mam niedoczynność i mam zalecany jod przez endokrynologa😀 z tego co mówi chat to przy hashimoto nie.
Przy Hashimoto ogólnie się nie stosuje jodu, ale w przypadku ciąży zdecydowanie trzeba mimo wszystko. Takie dostałam info zarówno od endokrynologa jak i od dietetyka, który zajmuje się tymi tematami. Jod jest niezbędny dla dziecka i niedobór może być groźny.

Moja beta przyrasta idealnie. Ostatnia za tydzień dla lekarza:)

Załączniki

• IMG_0347.jpeg
    IMG_0347.jpeg
    167,7 KB · Wyświetleń: 56
Dzis 37'C, norma przy owu, czyszczę się jeżeli chodzi o zatoki, mam się inhalowac z nebudu i mucosolvanu. Już się czuje ciut lepiej. Pęcherzyk 24mm dziś wiec pęknie pewnie dziś lub rano jut. Byłam dziś u innego lekarza do dupy zdjęcie zrobił, w sr poprzednia endo 5mm później w sobotę 9, a dziś (w innym miejscu) mu wyszło 6mm..coś nie tak. Idę żeby zweryfikować na jeszcze jedno. Wiecz telefon od dr Z kliniki, dziś się zaczęłam zastanawiać czy może jednak nie podejść jak endo mi babka w jeszcze innym miejscu powie ze ok. Muszę zobaczyć co lekarz zaleci. Myślę że do soboty się wykuruje... Do pracy wracam w pt. Mam mętlik - w dwóch slowach.

Dzis 37'C, norma przy owu, czyszczę się jeżeli chodzi o zatoki, mam się inhalowac z nebudu i mucosolvanu. Już się czuje ciut lepiej. Pęcherzyk 24mm dziś wiec pęknie pewnie dziś lub rano jut. Byłam dziś u innego lekarza do dupy zdjęcie zrobił, w sr poprzednia endo 5mm później w sobotę 9, a dziś (w innym miejscu) mu wyszło 6mm..coś nie tak. Idę żeby zweryfikować na jeszcze jedno. Wiecz telefon od dr Z kliniki, dziś się zaczęłam zastanawiać czy może jednak nie podejść jak endo mi babka w jeszcze innym miejscu powie ze ok. Muszę zobaczyć co lekarz zaleci. Myślę że do soboty się wykuruje... Do pracy wracam w pt. Mam mętlik - w dwóch slowach.
Daj sobie czas na rozwój sytuacji, dziś dopiero poniedziałek. Jutroalbo w środę dla odmiany możesz się obudzić całkowicie zdrowa :) Rozmawiałas z lekarzem prowadzącym do kiedy musisz się określić co do transferu? I jaka jest jego opinia w związku z tą chorobą?

Daj sobie czas na rozwój sytuacji, dziś dopiero poniedziałek. Jutroalbo w środę dla odmiany możesz się obudzić całkowicie zdrowa :) Rozmawiałas z lekarzem prowadzącym do kiedy musisz się określić co do transferu? I jaka jest jego opinia w związku z tą chorobą?
Dzis mam rozmowę, a transfer jak już to w sobote.

reklama
Do góry