reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Aa okej.
Myślałam że dało by się to połączyć razem żeby było za jednym zamachem no ale cóż🤦‍♀️
No 4 transfery to sporo ale słuchałam się lekarza i to co on zalecał.
Po 3 nieudanym transferze zapytałam czemu się nie udaje to tyle powiedział żebyśmy zrobili tą biopsję ale dopiero jak się nie uda ten czwarty. Jeszcze dopowiedział że temu są 4 podejścia do procedury żeby próbować.🫤🫤
No ale transfer się nie udał także zobaczymy na wizycie co zadecyduje.
Wiesz co, nie wiem czy rzeczywiście gdzieś ktoś tego nie praktykuje, ale osobiście nie słyszałam o połączeniu tych dwóch zabiegów. Przegadaj sprawę z lekarzem, bo po to on jest, żeby kombinować, szukać i zmieniać "taktykę".

mój jest mały, ale jest centralnie na środku macicy. Sama widziałam - pusta jama macicy a na samym środku kropka.
Jasne, niektórzy lekarze nie zwracają uwagi na mięśniaki, ale ja jestem u takiego, który specjalizuje się w wadach macicy, i szczerze mówiąc, biorąc pod uwagę jaki mi się tam ciągle syf robi i to, że ciężko pozyskuję zarodki to już wolę się przygotować dobrze do transferu, a nie transferować, bo niektórzy lekarze wcale nie zwracają na to uwagi.
Ten pęcherzyk, który widział ostatnim razem to ten mięśniak?

Ja w ciazy brałam para-cetamol 500mg do rozpuszczania w wodzie jak przechodziłam covid i wysoko gorączkowałam 😜
Mam nowego mięśniaka w macicy
Kochana Ja miałam miesniaka, usunęłam.. na kontroli okazało się że znowu jest.. usunęłam drugi raz i cisza. Teraz czekam na wizytę serduszkową więc zobaczysz że u Ciebie też będzie dobrze 🫂♥️

Ale chyba mięśniak nie jest przeciwwskazaniem do transferu? Hmm nie wiem. Ja od początku mam mięśniaka i nie było mowy żeby coś z nim robić. Lekarze (różni) wcale nie zwracali na niego uwagi. Ale może istotne jest jego położenie 🤔
Ja miałam malutkiego i lekarz powiedział że jest przeciwskazaniem

@nieznośne_poplątanie a ty jak się czujesz? Kiedy planujesz testować ? :)
Właściwie zupełnie dobrze, dziękuję. Od dnia transferu mam jakoś tak dużo energii. Tym razem bez żadnych plamień. Jedyne co mi na dobrą sprawę dokucza, to zawroty głowy po Besinsie, a tak to wszystko zupełnie normalnie. Myślę, żeby siknąć w niedzielę, to będzie 5dpt.
A Ty jak tam? Poza chorobami, męczą Cię jakieś ciążowe dolegliwości? Na ból gardła polecam płukanie wodą z solą. :)

reklama
Właściwie zupełnie dobrze, dziękuję. Od dnia transferu mam jakoś tak dużo energii. Tym razem bez żadnych plamień. Jedyne co mi na dobrą sprawę dokucza, to zawroty głowy po Besinsie, a tak to wszystko zupełnie normalnie. Myślę, żeby siknąć w niedzielę, to będzie 5dpt.
A Ty jak tam? Poza chorobami, męczą Cię jakieś ciążowe dolegliwości? Na ból gardła polecam płukanie wodą z solą. :)
Masz teraz inne dawki proga ? Albo inne leki?

Miewam jakieś chwilowe dolegliwości jak to że czasami mnie zmuli i czasami mnie od czegoś odrzuci ale wszystko w takich granicach przyzwoitości. Jedynie dziś jakaś kumulacja wszystkiego, że cały dzień leżę plackiem i mdłości się mocniej aktywowały ale zawsze może być gorzej 😅

Do góry