reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Kurcze, ja miałam trochę gorszy wynik bo mialam stwierdzoną obecność komorek zarówno w cd138 i 56, ale lekarz uznał, że mieści sie to w normie i nic nie dostalam do transferu 😔 chyba go spytam o to. A ile wcześniej przed transferem brałyście encorton?
Mi ciężko powiedzieć czy ten encorton miałam przez ten antybiotyk wcześniejszy czy tak zapobiegawczo po wynikach CD. Przed pierwszym transferem- do którego nie doszło bo nie mieliśmy zarodkow- też miałam wprowadzony ale niższą dawkę. Nie wiem czy dobrze kojarzę ale Encorton brałam razem z progesteronem po owulacji.

Kurcze, ja miałam trochę gorszy wynik bo mialam stwierdzoną obecność komorek zarówno w cd138 i 56, ale lekarz uznał, że mieści sie to w normie i nic nie dostalam do transferu 😔 chyba go spytam o to. A ile wcześniej przed transferem brałyście encorton?
Ja do trzech transferów brałam od 4 dni przed transferem. Przy czwartym miałam przymusową zmianę lekarza i mi nie dał Encortonu i się udało 🤣

Ja do trzech transferów brałam od 4 dni przed transferem. Przy czwartym miałam przymusową zmianę lekarza i mi nie dał Encortonu i się udało 🤣
Ech, i bądź tu mądry... zapytam lekarza co on na to. Skoro większość z Was miała włączone przy okazji progesteronu, to jeszcze się zdążę z nim zobaczyć. Na pewno będzie bardzo szczęśliwy, że znowu mam milion pytań 😁

Ech, i bądź tu mądry... zapytam lekarza co on na to. Skoro większość z Was miała włączone przy okazji progesteronu, to jeszcze się zdążę z nim zobaczyć. Na pewno będzie bardzo szczęśliwy, że znowu mam milion pytań 😁
O ile w ogóle ci udzieli odpowiedzi 😅 bo u mnie często coś dr pomruczal pod nosem, że ani ja ani mąż nic z tego nie zrozumieliśmy 🤣

O ile w ogóle ci udzieli odpowiedzi 😅 bo u mnie często coś dr pomruczal pod nosem, że ani ja ani mąż nic z tego nie zrozumieliśmy 🤣
Ja zazwyczaj drążę temat (to chyba kwestia przyzwyczajeń zawodowych), ale i tak kończy się tak, że dr mówi, że TRZEBA PRÓBOWAĆ, a ja mu wierzę i na tym się kończą pytania 😁 natomiast mój mąż to jest w tym gabinecie zawsze jak dziecko we mgle i mówi, że czasem się zastanawia o czym my z dr rozmawiamy 😂 ale mój mąż ma jakąś fobię i zawsze go stresują lekarze i zadawanie im pytań.

Ja zazwyczaj drążę temat (to chyba kwestia przyzwyczajeń zawodowych), ale i tak kończy się tak, że dr mówi, że TRZEBA PRÓBOWAĆ, a ja mu wierzę i na tym się kończą pytania 😁 natomiast mój mąż to jest w tym gabinecie zawsze jak dziecko we mgle i mówi, że czasem się zastanawia o czym my z dr rozmawiamy 😂 ale mój mąż ma jakąś fobię i zawsze go stresują lekarze i zadawanie im pytań.
No dr jest specyficzny z jednej strony wydaje się otwarty bo mówi na ,,Ty" a z drugiej wyciągnąć konkrety od niego co do dalszych planów albo żeby uzasadnił jakos dlaczego robi tak a nie inaczej graniczy z cudem a dla mnie wręcz wyciągnięcie tych informacji było niemożliwe 🤣😅

Dziewczyny czy jak brałyście antybiotyk na zapalenie endometrium to jak się po nim czułyście?
Ja jakoś dziwnie się czuje . Taki posmak w buzi zostaje oraz uczucie gulii w gardle jakby coś tam było 🤦‍♀️ wzdęty brzuch.
I właśnie nie wiem czy ten antybiotyk to powoduje czy poprostu glowa robii swoje bo przy tyle lekach już nie kiedy ciężko przełknąć 🤦‍♀️

Dziewczyny czy jak brałyście antybiotyk na zapalenie endometrium to jak się po nim czułyście?
Ja jakoś dziwnie się czuje . Taki posmak w buzi zostaje oraz uczucie gulii w gardle jakby coś tam było 🤦‍♀️ wzdęty brzuch.
I właśnie nie wiem czy ten antybiotyk to powoduje czy poprostu glowa robii swoje bo przy tyle lekach już nie kiedy ciężko przełknąć 🤦‍♀️
Niektóre antybiotyki mają to do siebie że tak się dzieje. Zażywasz jakieś dobre kapsułki osłonowe? Możesz spróbować zażywać antybiotyk razem z posiłkiem.

reklama
Ja miałam dziwny posmak w ustach i biegunkę (ale ją akurat mam przy każdym antybiotyku). Brałam doksycyklinę. Trzeba to przeżyć 🫶 Bierzesz jakieś probiotyki osłonowo?

Do góry