reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dopóki nie zbadasz przyrostu to ciężko powiedzieć czy to Ovi czy jest tam już jakaś beta produkowana. No niestety tutaj trzeba cierpliwości.
Slabo to widze... w styczniu po 7 dnich byla 25,z Ovi 1/2 amp., a w czerwcu tez przy Ovi 1/2 amp byla 45,z tym ze mialam po dwa zarodki,teraz jeden... wiem,ze tutaj duzo cierpliwosci potrzeba... ale juz rozkladamy rece i my i lekarze... mamy inna Pania Doktor. Badania powtorzylismy,wszystkie sa dobre. Jedynie do powtorki jest biopsja... poprzednia nie wykazala stanu zaplanego. Eh...

reklama
Slabo to widze... w styczniu po 7 dnich byla 25,z Ovi 1/2 amp., a w czerwcu tez przy Ovi 1/2 amp byla 45,z tym ze mialam po dwa zarodki,teraz jeden... wiem,ze tutaj duzo cierpliwosci potrzeba... ale juz rozkladamy rece i my i lekarze... mamy inna Pania Doktor. Badania powtorzylismy,wszystkie sa dobre. Jedynie do powtorki jest biopsja... poprzednia nie wykazala stanu zaplanego. Eh...
Moja beta 6dpt była 9
8 dpt 22
Tylko teraz u Ciebie nie wiadomo czy ovi schodzi czy beta rośnie. Trzeba zrobić za dwa dni powtórkę

Nie wiem z jakiego powodu podchodzicie do ivf skoro badania są ok (i jakie to badania) ale czasem warto zmienić lekarza, klinikę, immunologa?

Na razie też imho nie ma co jeszcze stawiać krzyżyka na tym transferze tylko zbadać ten przyrost.

Nie wiem z jakiego powodu podchodzicie do ivf skoro badania są ok (i jakie to badania) ale czasem warto zmienić lekarza, klinikę, immunologa?

Na razie też imho nie ma co jeszcze stawiać krzyżyka na tym transferze tylko zbadać ten przyrost.
Od 6 lat nie mozemy zajsc w ciaze... za soba mam 4 poronienia... 3 w 6-7 tyg, historia jest dluga... druga procedura ivf... bezpodstawnie nie korzystamy z ivf😉 wyslalam zapytanie,poniewaz pomyslalam,ze ktoras miala podobna/albo zblizona sytuacje🤷‍♀️

Dlatego właśnie pytam czy to klinika kazała tak szybko badać betę wiedząc, że tam było ovitrell...
Nie znam się zbytnio bo nie miałam nigdy ovitrelle ale kojarzę że utrzymuje sie do 10-14 dni a może miała podane pół ampułki jak do poprzednich transferów to może utrzymuje się krócej

Od 6 lat nie mozemy zajsc w ciaze... za soba mam 4 poronienia... 3 w 6-7 tyg, historia jest dluga... druga procedura ivf... bezpodstawnie nie kozystamy z ivf😉 wyslalam zapytanie,poniewaz pomyslalam,ze ktoras miala podobna/albo zblizona sytuacje🤷‍♀️
Ale ja nie sugeruję, że bezpodstawnie korzystacie ani nic innego negatywnego nie sugeruję. Po prostu nie znam Twojej historii, nie wiem co przeszłaś ale napisałaś, że rozkładacie ręce i Wy, i lekarze. Czasem warto skonsultować się po prostu z kimś innym, kto ma świeże spojrzenie na problem.

Zresztą sama podchodziłam do ivf z diagnozą niepłodności idiopatycznej i nie uważam, żebym to robiła bezpodstawnie 🤷.

reklama
Ale ja nie sugeruję, że bezpodstawnie korzystacie ani nic innego negatywnego nie sugeruję. Po prostu nie znam Twojej historii, nie wiem co przeszłaś ale napisałaś, że rozkładacie ręce i Wy, i lekarze. Czasem warto skonsultować się po prostu z kimś innym, kto ma świeże spojrzenie na problem.

Zresztą sama podchodziłam do ivf z diagnozą niepłodności idiopatycznej i nie uważam, żebym to robiła bezpodstawnie 🤷.
Spoko spoko👍za dlugo by pisac,zeby wszystko opisac. Czasem na forum cos wrzucilam,ale jestem bardziej obserwatorem,a nie czynnym uczestnikiem😉 wlasnie jestesmy u nowej Pani Doktor,ale w tej samej klinice. Dala nam duzo nadziei po objeciu opieki nad nami. Ale chyba moze sie szybko poddac

Do góry