• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

in vitro z komórką dawczyni

A jaki rozmiar nosi? Ania zaczynala od 50 i byly za wielkie wiec doskonale Cie rozumiem. Co do mleczka to u nas klopot bo nadal alergia na krowie i chociaż udalo sie przejsc z Neocate na Nutramigen ale zwyklych np Bebilonow nie daje rady. Od razu gorsza skóra i zaparcie. Sprobuje z kozim, są w Rossmanie…

Strasznie się cieszę Twoim szczęściem, dlugo czekalas i teraz już mozesz być najlepszą Mamą dla Emilki!
Dokupujemy rozmiar 50, bo w szafie ma 56
Ale to też z tą rozmiarówką różnie bywa bo teściowa kupiła 50 i za duże.
My jesteśmy na benilon pro futura duo biotik.

reklama
Hej dziewczyny. Jestem z Wami od kilku lat, ale rzadko pisze, ostatnio dwa lata temu kiedy byliśmy po nieudanym in vitro az w Czechach. Teraz wracamy do gry z KD, dziś okazało się, że z 4 zaplodnionych komorek do blastki rozwinął się tylko jeden zarodek i nasza Pani dr nalega aby go zbadać, a ja nie wiem czy chce to robić. Gdyby było więcej zarodkow to na pewno byśmy badali, a w tej sytuacji boję się że stracę nadzieję już na starcie. Piszę, bo chyba oczekuje jakiej rady od Was. Pozdrawiam

Hej dziewczyny. Jestem z Wami od kilku lat, ale rzadko pisze, ostatnio dwa lata temu kiedy byliśmy po nieudanym in vitro az w Czechach. Teraz wracamy do gry z KD, dziś okazało się, że z 4 zaplodnionych komorek do blastki rozwinął się tylko jeden zarodek i nasza Pani dr nalega aby go zbadać, a ja nie wiem czy chce to robić. Gdyby było więcej zarodkow to na pewno byśmy badali, a w tej sytuacji boję się że stracę nadzieję już na starcie. Piszę, bo chyba oczekuje jakiej rady od Was. Pozdrawiam
Mi lekarz powiedział że nie bada zarodków z kd, bo to młode zdrowe dziewczyny i nie ma wtedy wskazan do badań. Ja przy 1 bym nie badała. Miałam taka sytuacje na swoich komórkach w wieku 39l. Ale tu nie ma dobrej odpowiedzi. Rób jak czujesz 😀 zebys nie miała pretensji do kogoś.

To może dla przykładu napiszę jak to było u mnie i ze warto badać zarodki z KD
Ja mialam dwie Młode dawczynie
Dwie … bo z pierwszej z 11 pieknych komórek uzyskaliśmy jeden zarodek bardzo słabej klasy …. I embriolog w Czechach sama mówiła że ona by go nie transdwrowala
Bo szkoda kasy i emocji ..
Uzyskalismy zwrot 50% kasy i zdecydowalismy się na druga dawczynie
Od ktorej mieliśmy 6 zarodków - gdzie 2 były z trisomia ..

Ja mialam 7 transferow niebadanych. Zero efektu. Choć dawcy młodzi i zdrowi. Trzy transfery badanych. W tym dwa skuteczne (jedna ciaza utracona ale nie z winy wady zarodka). Ja zdecydowanie bym badała. Ale to oczywiście dodatkowe koszty.

A znacie jakiś sposób na rozkręcenie laktacji? Oprócz częstego przystawiania dziecka.
W szpitalu w w czwartej dobie zrobił mi się zastój w cyckach, bolało jak cholera. Jak wyszłyśmy w piątek to domowymi sposobami ogarnęłam to.
A teraz jak ściągam to z dwóch cycków ledwo jest 40 ml. Staram się pić 2 litry dziennie a wiem że powinnam co najmniej 3.

A znacie jakiś sposób na rozkręcenie laktacji? Oprócz częstego przystawiania dziecka.
W szpitalu w w czwartej dobie zrobił mi się zastój w cyckach, bolało jak cholera. Jak wyszłyśmy w piątek to domowymi sposobami ogarnęłam to.
A teraz jak ściągam to z dwóch cycków ledwo jest 40 ml. Staram się pić 2 litry dziennie a wiem że powinnam co najmniej 3.

Ja ścigam max 10ml
Karmie 3 dziecko łącznie 7 rok

Laktator nie jest żadnym wyznacznikiem ilości mleka. Chyba że jesteś KPI to pytanie ile masz sesji, po ile, jakim systemem ściągasz?

Doczytałam już w innym wątku.
Też pytanie czy chcesz być KPI bo nie oszukujmy się to orka na ugorze. Czy nie wolisz się spotkać z CDL i przejść na KP.

Do tego jaki masz laktator? Bo przy KPI to też ma duże znaczenie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry