reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

in vitro z komórką dawczyni

Kasialucky a co mówią lekarze? Jakie widoki na wypis? Super, że jest szczelność zespoleń, będzie jadł i rósł jak szalony! Jak idzie nauka ssania?
Winwin a Ty to już tuż tuż a dopiero się starałaś, ale to zleciało!! Torba spakowana???
Oj nie wiadomo
Lekarze nie chcą tak wybiegać w przyszłość
Dzisiaj już był na waskach tlenowych
Lekarz mówił że w ciągu najbliższych dni będziemy mogli się kangurowac jak mu usuną jeszcze z raczki jakiś wenflon z kilkoma rureczkami
Wczoraj był jeszcze na cewniku dzisiaj ładnie siusial do pieluchy 🙂
Jutro ma być lekarka nasza prowadząca więc zapytam o to ssanie - bo dzisiaj żadnego lekarza nie mogłam złapać aby zapytać o fizjo
No i wieczorem dzisiaj mają go w końcu zważyć

reklama
Oj nie wiadomo
Lekarze nie chcą tak wybiegać w przyszłość
Dzisiaj już był na waskach tlenowych
Lekarz mówił że w ciągu najbliższych dni będziemy mogli się kangurowac jak mu usuną jeszcze z raczki jakiś wenflon z kilkoma rureczkami
Wczoraj był jeszcze na cewniku dzisiaj ładnie siusial do pieluchy 🙂
Jutro ma być lekarka nasza prowadząca więc zapytam o to ssanie - bo dzisiaj żadnego lekarza nie mogłam złapać aby zapytać o fizjo
No i wieczorem dzisiaj mają go w końcu zważyć
To już są postępy! Na pewno na sercu trochę Ci lżej 😀

Kasialucky a co mówią lekarze? Jakie widoki na wypis? Super, że jest szczelność zespoleń, będzie jadł i rósł jak szalony! Jak idzie nauka ssania?
Winwin a Ty to już tuż tuż a dopiero się starałaś, ale to zleciało!! Torba spakowana???
Ja to się starałam 9 lat i w tym kontekście te 9 miesięcy leci jak szalone! W piątek robiłam pranie ciuszków i chyba większość mi się skurczyła tak na oko do tozm 50-56... załamka. Oczywiście nie jestem spakowana. Jeszcze trochę do kupienia. Grubsze rzeczy typu wózek fotelik łóżeczko to mam 😀 dzisiaj rano spanikowałam bo Młody się nie ruszał. Zawsze jak się budzę to on też i czuję ruchy a tu nic! Nawet potrząsnęłam brzuchem i mówiłam do niego i on nic...podczas sniadania tez spal... na szczęście po jakimś czasie zaczął fikać jak dawniej! Nie wiem jak to powiedzieć ale nie czuję się gotowa. Boję się że sie nie sprawdzę jako mama, że coś mu zrobię przypadkiem itp. Taka stara a ma obawy haha. Pewnie 20 lat wcześniej wogole bym się nie obawiała. Nawet się zastanawiam czy nie ma czegoś takiego jak baby blues trzeciego trymestru!
A jak u Was?

Haha czyli jestes absolutnie normalna! Mialam tak samo, wydawalo mi się to totalnie abstrakcyjne, że urodzę człowieka a wyobrażałam ją sobie wyłącznie jak na zdjęciach usg czyli czarno-szaro-biały szkielecik🤣🤣.
Ale torbę kochana to szykuj, lepiej mieć gotowe i czekać bez stresu. Ubrankami się nie martw, na pewno się nie zbiegły :) ja miałam odwrotnie, mialam zapas 56-62 a nagle się okazało, że Anka będzie malutka (wyszlo 46cm) i w panice dokupowałam na olx najmniejsze rozmiary…

Haha czyli jestes absolutnie normalna! Mialam tak samo, wydawalo mi się to totalnie abstrakcyjne, że urodzę człowieka a wyobrażałam ją sobie wyłącznie jak na zdjęciach usg czyli czarno-szaro-biały szkielecik🤣🤣.
Ale torbę kochana to szykuj, lepiej mieć gotowe i czekać bez stresu. Ubrankami się nie martw, na pewno się nie zbiegły :) ja miałam odwrotnie, mialam zapas 56-62 a nagle się okazało, że Anka będzie malutka (wyszlo 46cm) i w panice dokupowałam na olx najmniejsze rozmiary…
To w którym tc urodziłaś Anie ze taka malutka? Mój ma zawsze krótka kość udową najniżej w centylach ze wszystkich pomiarów to może też będzie mały 😀
Jaka torbę do szpitala miałyście? Na kółkach walizkę? Czy taka miękka? Jaki rozmiar? Wielkość bagażu podręcznego czy nadawanego?

To w którym tc urodziłaś Anie ze taka malutka? Mój ma zawsze krótka kość udową najniżej w centylach ze wszystkich pomiarów to może też będzie mały 😀
Jaka torbę do szpitala miałyście? Na kółkach walizkę? Czy taka miękka? Jaki rozmiar? Wielkość bagażu podręcznego czy nadawanego?
35+3, ale rozpoznane zahamowanie wzrostu płodu - do 31 tyg byla w srodkowych centylach, potem przeplyw w pępowinie bardzo sie pogorszyl i rosla ok 50g na tydzien zamiast 150-200.
Nasz szpital na swojej stronie mial zalecenia co do bagazu ale chyba jak wiekszosc. Jedna torba typu walizka i jedna miekka na porodowke (takie pierwsze ubranka tam, kosmetyczka, koszula do karmienia). Ja mialam walizke na kolkach rozmiar sredni (wieksza niz kabinówka) a do tego spora torba podreczna. Wiedzialam, ze bedzie cc. W szpitalu bylam 9 dni.

Do góry