Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Magdalena zernicka- goetz embriolozka polskiego pochodzenia prowadzi takie badania nad rozwojem ludzkich zarodków .Ostatnio w Prószyńskim wydała książkę Taniec życia, ale mocno naukowa. Sporo o myszach i żabach ...przeczytałam pół. Myślę że tu ważne są też aspekty biznesowe klinik i społeczne. Mnie lekarz namawiał na embrace. Pani genetyk z tej samej kliniki skwitowała ten pomysł śmiechem i kazała zrobić PGT-a.Nie jest napisane jaki procent kobiet utrzymal ciąze poza tym procedura tranferu jest prawnie traktowana jak transplantacja a nie ma mozliwosci przeszczepiania chorych narządow. Dla mnie cos to malo wiarygodne a jako badanie eksperymentalne nie do zaakceptowania z przyczyn bioetycznych. Ja mialam 7 transferow bez badania genetycznego i zero sukcesu, potem 3 z badaniem i to dalo 2 ciaze. Uwazam ze trzeba badac. Rozumiem ze drobne wady genetyczne mogą ulec naprawie ale czy znika dodatkowy chromosom? Albo odrasta jesli jest monosomia? Bez jaj
Dobrze, że genetyczka rozsądnaMagdalena zernicka- goetz embriolozka polskiego pochodzenia prowadzi takie badania nad rozwojem ludzkich zarodków .Ostatnio w Prószyńskim wydała książkę Taniec życia, ale mocno naukowa. Sporo o myszach i żabach ...przeczytałam pół. Myślę że tu ważne są też aspekty biznesowe klinik i społeczne. Mnie lekarz namawiał na embrace. Pani genetyk z tej samej kliniki skwitowała ten pomysł śmiechem i kazała zrobić PGT-a.
No właśnie i problem jest w tym że każdy lekarz ma swoją teorię. Przecież ta kobieta z Novum też jest lekarzem i mówi że zarodki mają zdolność do naprawienia! W klinice mowia badać zarodki. Biznes z jednej i z drugiej strony. Klinika zarabia na transferach a ośrodek który bada na badaniach - mówiąc prosto, bo pewnie są jeszcze inne powiązania. Tak samo kontrowersyjna immunologiaMagdalena zernicka- goetz embriolozka polskiego pochodzenia prowadzi takie badania nad rozwojem ludzkich zarodków .Ostatnio w Prószyńskim wydała książkę Taniec życia, ale mocno naukowa. Sporo o myszach i żabach ...przeczytałam pół. Myślę że tu ważne są też aspekty biznesowe klinik i społeczne. Mnie lekarz namawiał na embrace. Pani genetyk z tej samej kliniki skwitowała ten pomysł śmiechem i kazała zrobić PGT-a.
Bzdura. Piszą tak bo często podają zarodki trzydniowe (które ani w laboratorium ani w macicy nie dotrwałyby do stadium blastocysty czyli 5 doby). Więcej trzydniowców, więcej transferów i więcej kaski dla Novum. Byłam w Novum i wiem o czym mówię.Co sądzicie o badaniu zarodków? Ostatnio oglądałam webinar z dr z Novum i oni podobno nie badają zarodków. Twierdzą że każdy zarodek może się naprawić! Ja byłam w szoku że aż tak. Rozumiem mozaiki ale zarodki odrzucone do transferu wg nich mogą też dać ciążę?!?