reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

in vitro z komórką dawczyni

W tej wypisce z bociana ( pewnie też taką miałaś) było napisane, że po drugiej becie odstawić duphaston…) więc miałam tylko 2 razy dziennie cyclogest. Większość dziewczyn chyba miała więcej tego proga . Wróciłam już do duphastonu. Beta z dziś 2400 . Sprawdzę ją w piątek. Kolor się zmienił. Teraz idzie w brąz…
No oni mi też odstawili tylko prolutex i miałam krwawienie. Od razu wzięłam na własną rękę i to minęło po paru dniach...

reklama
Fakt ze ja mialam znacznie wiecej progesteronu, 2x Prolutex, 3x cyclogest. Tak jak pisze Winwin - wzielabym tez wiecej. I ja mialam takie dawki w zasadzie do 3 trymestru…
No wlasnie- tak pamiętałam. Spojrzałam też w stare kartki. W invimedzie też pisali znacznie więcej progesteronu. Dzięki. Co 3 głowy to nie jedna😀

No wlasnie- tak pamiętałam. Spojrzałam też w stare kartki. W invimedzie też pisali znacznie więcej progesteronu. Dzięki. Co 3 głowy to nie jedna😀
Lekarze mają jakieś swoje wytyczne a Ty kieruj się intuicja i swoją wiedzą. Już tyle przeszłaś to znasz swój organizm na wylot! Ważne nie panikuj, bo stres zabiera progesteron! 😀 jesteś w ciąży i ciesz się tym!

Ja miałam proga 40 przy jednej ciąży i 50 przy drugiej. Nie schodź z progesteronu jeszcze.
Dokladnie, lozysko zaczyna produkowac od 16 tyg wiec tak naprawdę dopiero wtedy można zmniejszyć. Nie wiem dlaczego część ginekologów odstawia, moja dr sama kazała mi brać do 28 tygodnia tylko potem troche mniej. A lekarz z kliniki niepłodności odstawił mi w 12 tyg (nie posluchalam i dzieki temu mam Diablicę)

Ja transfer miałam 21 marca a dopiero w połowie czerwca odstawił mi lekarz prolutex ale luteinę i cyclogest brałam dalej i potem stopniowo schodziliśmy z tego

Dokladnie, lozysko zaczyna produkowac od 16 tyg wiec tak naprawdę dopiero wtedy można zmniejszyć. Nie wiem dlaczego część ginekologów odstawia, moja dr sama kazała mi brać do 28 tygodnia tylko potem troche mniej. A lekarz z kliniki niepłodności odstawił mi w 12 tyg (nie posluchalam i dzieki temu mam Diablicę)
Dokładnie
Ja na własną rękę ciągnęłam do końca opakowań które miałam w zapasie
Napewno było to do 17-18 tc
Byłam spokojniejsza

reklama
Łożysko przejmuje produkcję progesteronu w okolicy 12 tc a nie 16. I tak też kliniki każą odstawiać. Jest to normalna praktyka.

Do góry