A mój mąż tez przebadany od A do ZWszystko zależy od kliniki, niektóre wymagają tylko badań od nas a w niektórych badania z krwi panów.
Ja póki co jestem w InviMed w Katowicach, ale nie wiem czy nie wrócę z powrotem do Gamety w Łodzi.
U mnie tez badania ok, ale AMH bardzo niskie i radzą in vitro. Będę próbować jeszcze z inseminacja. Drożbość miałam robiona wcześniej.
Jak u Ciebie z AHM? U mnie 0,5
reklama
Florestyna
Fanka BB :)
Nie wymieniałam wszystkich ale u Ciebie przyczyną jest odnaleziona niskie AMH które w żaden sposób nie podrosnie tylko z każdą próba nieudana i czasem malejeAMH 1,01. Mam 31 lat
Wszystkie te badania, które wymieniłaś miałam robione i jeszcze wiele innych![]()
Dobrze wiedziećNie wymieniałam wszystkich ale u Ciebie przyczyną jest odnaleziona niskie AMH które w żaden sposób nie podrosnie tylko z każdą próba nieudana i czasem malejedobrze ze próbujecie iui bo później do ewentualnego in vitro macie duże szanse na dofinansowania- póki ahm jest ponad 1 to się łapiecie
![]()
Florestyna
To najważniejsze że trafiliście się dobre ręceDobrze wiedziećna szczęście nasza Pani dr ma tempo i jest konkretna.
Ale nie wiedziałam, ze można się starać o jakieś dofinansowanie…. Gdzie się nizna o to starać ?To najważniejsze że trafiliście się dobre ręceteraz juz z górki
![]()
Florestyna
Moja przyjaciółka miała ten są problem tylko jeszcze niższe amh i kombinowała czy dasie jakoś podnieść bo wówczas miałaby dofinansowanie do leków in vitro jak dobrze pamiętam 5 tys złAle nie wiedziałam, ze można się starać o jakieś dofinansowanie…. Gdzie się nizna o to starać ?
Mayred91
Dofinansowania zależą od kliniki i regionu.
Opole np ma dofinansowanie dla mnieszkancow Opola ale z kolei dla mieszkańców z poza Opola czyli województwa opolskiego już nie , więc ja bym już się na to nie łapała , tak samo gdy np. próbowałam dostać się do Wrocławia, żeby złapać się na dofinansowanie musiała bym mieszkać we Wrocławiu conajmniej 3 lata.
Także warto się dowiedzieć u każdego z osobna jak to wygląda w waszym mieście regionie .
Za wszystkie was cały czas trzymam kciuki walczcie nie poddawajcie się
Opole np ma dofinansowanie dla mnieszkancow Opola ale z kolei dla mieszkańców z poza Opola czyli województwa opolskiego już nie , więc ja bym już się na to nie łapała , tak samo gdy np. próbowałam dostać się do Wrocławia, żeby złapać się na dofinansowanie musiała bym mieszkać we Wrocławiu conajmniej 3 lata.
Także warto się dowiedzieć u każdego z osobna jak to wygląda w waszym mieście regionie .
Florestyna
O przypadku o którym pisałam miejsce zamieszkania slask, klinika w Warszawie jedna koleżanka dostała, druga za niskie AMH miała i się nie kwalifikowała. Może w stolicy mają więcej tych funduszy niż w innych woj.Dofinansowania zależą od kliniki i regionu.
Katalinazed
Cześć dziewczyny
Krótki opis sytuacji.
Staramy się dwa lata
Ja- po laparo wszystko drożne, wyniki okej.
Mąż- duża ilość plemników ale słaba morfologia
PAŹDZIERNIK 2020 2% morfologia
LUTY 2021 5 % morfologia
Wrzesień 2021 roszerzone badania nasienia (fragmentacja, msome, hba)
Wszystko super, ruch postępowy 65%! tylko ta morfologia zaś plemniki klasy 1-0 % a klasy 2-2%
W klinice Gyncentrum zalecili inseminacje metodą fertil chip i tu moje pytanie czy któraś z Was podchodziła może z takimi lub podobnymi wynikami i się udało ?
Staramy się dwa lata
LUTY 2021 5 % morfologia
Wszystko super, ruch postępowy 65%! tylko ta morfologia zaś plemniki klasy 1-0 % a klasy 2-2%
W klinice Gyncentrum zalecili inseminacje metodą fertil chip i tu moje pytanie czy któraś z Was podchodziła może z takimi lub podobnymi wynikami i się udało ?
reklama
Agaaaaaaaa
Ja podobnie 2 lata i tez u nas ta morfologiaCześć dziewczynyKrótki opis sytuacji.
Staramy się dwa lata
LUTY 2021 5 % morfologia
Ponac to nie tak zle jak plemników dużo
U nas jak narazie 1 iui nieudana czekamy na 2 podejście