Ja miałam inseminacje we wtorek na wspomaganiu i tez pierwszy raz. Oby nam się udałoNie, to moja pierwsza inseminacja, lekarz zadecydował ze zrobimy na cyklu naturalnym![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja miałam inseminacje we wtorek na wspomaganiu i tez pierwszy raz. Oby nam się udałoNie, to moja pierwsza inseminacja, lekarz zadecydował ze zrobimy na cyklu naturalnym![]()
Nie, to moja pierwsza inseminacja, lekarz zadecydował ze zrobimy na cyklu naturalnym [emoji4]
No to będzie wiadomo co urosło i jakTak zrobią usg przed.
Tak w najbliższa sobotę.
U mnie zrobili inseminacje z 17mm pęcherzykiem bo była obawa, ze pęknie niespodziewanie w nocy i będzie po wszystkim. Dostałam ovitrelle wieczorem i na drugi dzień inseminacja.A co jeśli pecherzyki będą miały w sobotę dopiero po 17 mm?
To dostałaś Ovitrelle przy jakiej wielkości pęcherzyka? Bo mi lekarz powiedział że dostanę Ovitrelle jak pęcherzyki będą miały co najmniej 17mm i wtedy IUI około 36h później.U mnie zrobili inseminacje z 17mm pęcherzykiem bo była obawa, ze pęknie niespodziewanie w nocy i będzie po wszystkim. Dostałam ovitrelle wieczorem i na drugi dzień inseminacja.
Lekarz powiedział ze inseminacje można zrobić na nie pękniętym jeszcze pęcherzyku, przed zabiegiem zrobi usg żeby zobaczyć ile ma mm, powiedzial ze nie chce przegapić pęknięcia i woli zrobić mi inseminacje wcześniej niż później z racji tej ze mam do kliniki 250 km i nie zdążę tak po prostu sobie przyjść. Powiedział ze pęcherzyk jest gotowy do zapłodnienia 24 godziny a plemniki żyją od 48-72 godzin wiec wie co robi.A co jeśli pecherzyki będą miały w sobotę dopiero po 17 mm?
17mmTo dostałaś Ovitrelle przy jakiej wielkości pęcherzyka? Bo mi lekarz powiedział że dostanę Ovitrelle jak pęcherzyki będą miały co najmniej 17mm i wtedy IUI około 36h później.
Wg najnowszych badań nawet żyje 12h, a zdolna do zapłodnienia jest 6, także jest radośnie. A do tego plemniki też potrzebują chwili na aklimatyzację zanim ruszą. Także statystycznie większe szanse jak komórka czeka na plemniki niż odwrotnie.Lekarz powiedział ze inseminacje można zrobić na nie pękniętym jeszcze pęcherzyku, przed zabiegiem zrobi usg żeby zobaczyć ile ma mm, powiedzial ze nie chce przegapić pęknięcia i woli zrobić mi inseminacje wcześniej niż później z racji tej ze mam do kliniki 250 km i nie zdążę tak po prostu sobie przyjść. Powiedział ze pęcherzyk jest gotowy do zapłodnienia 24 godziny a plemniki żyją od 48-72 godzin wiec wie co robi.