My po 5 latach nie udanych prób zajścia w ciąże postanowiliśmy zgłosić się do kliniki leczenia niepłodności żeby sprawdzić co się dzieje, podejrzewaliśmy ze jesteśmy bezpłodni [emoji2368] Na pierwszej wizycie lekarz zrobił wywiad i zalecił badania które wykonał odrazu od ręki, badanie nasienia i mi badania z krwi. Po 2 tygodniach przyjechaliśmy znowu na wizytę na omówienie wyników i co dalej robić, okazało się ze wyniki mamy super nie wskazuje nic abyśmy nie mogli mieć dzieci, na tej wizycie lekarz zrobił jeszcze mi biopsje endomedrium aby wykluczyć stany zapalne endomedrium bo to również mogło być przyczyna, po następnych 2 tygodniach omówienie wyników które również wyszły dobrze i lekarz zapytał czy staramy się dalej i czekamy czy nie chcemy już czekać i robimy inseminacje, zdecydowaliśmy się od razu na inseminacje, wiec ruszyła procedura do inseminacji, na tej wizycie lekarz pobrał nam wymazy na Chlamydia oraz krew na oznaczenie grupy krwi oraz badania na HIV za same badania zapłaciłam 1400 zł [emoji85], wyniki już są i są dobre wiec 28 stycznia widzimy się na inseminacji. Lekarz podjął dezycję ze zrobimy inseminacje na cyklu naturalnym bez leków ponieważ nie mam problemów z owulacja jajeczkowaniem.