reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Interpretacja badania USG przeciemieniowe

Ania919

Zaciekawiona BB
Witam drogie mamy, synek 2,5 msc . Poród vacum. Synek mial kriwaka, i dla spokoju poszłam dzisiaj na wizytę do neonatologa , która zrobiła ponownie USG i to jest jego opis :.
"Układ komorowy asymetryczny, nieznacznie szerszą komora lewa -0,38 cm. Zaokrąglenie rogu czołowego po stronie lewej."
Lekarz przed zrobieniem USG po zbadaniu stwierdził że synek ma leekka asymetrie i lekkie wzmożone napięcie mięśniowe. Faktycznie upodobał sobie leżenie na jednej stronie, pokazała kilka ćwiczeń i mówiła żeby umówić się na rehabilitację (jesteśmy już umówieni do fizjoterapeuty), ale martwi mnie ten opis, czy któraś z Was ,miała może podobnie i było wszystko ok ? Lekarka zapewniała że na razie nic się nie dzieje, kazała ćwiczyć, iść na rehabilitację i przyjść na wizytę w lutym, ale no jakoś nie daje mi spokoju ten opis i nie ukrywam , że martwię się :( Z góry dziękuję za odpowiedź!

reklama
W sensie uwazasz, że lekarka Cię okłamala, że jest ok i my tu mamy wiedzieć lepiej?

Skoro lekarka mowi, że jest ok, to jest ok.

Witam drogie mamy, synek 2,5 msc . Poród vacum. Synek mial kriwaka, i dla spokoju poszłam dzisiaj na wizytę do neonatologa , która zrobiła ponownie USG i to jest jego opis :.
"Układ komorowy asymetryczny, nieznacznie szerszą komora lewa -0,38 cm. Zaokrąglenie rogu czołowego po stronie lewej."
Lekarz przed zrobieniem USG po zbadaniu stwierdził że synek ma leekka asymetrie i lekkie wzmożone napięcie mięśniowe. Faktycznie upodobał sobie leżenie na jednej stronie, pokazała kilka ćwiczeń i mówiła żeby umówić się na rehabilitację (jesteśmy już umówieni do fizjoterapeuty), ale martwi mnie ten opis, czy któraś z Was ,miała może podobnie i było wszystko ok ? Lekarka zapewniała że na razie nic się nie dzieje, kazała ćwiczyć, iść na rehabilitację i przyjść na wizytę w lutym, ale no jakoś nie daje mi spokoju ten opis i nie ukrywam , że martwię się :( Z góry dziękuję za odpowiedź!
Przy tego rodzaju badaniu lekarz od razu mówi, czy jest ok i taką informację dostałaś. Zaufaj. Idź na fizjoterapię i też możesz takie usg za jakiś czas powtórzyć, co zresztą lekarka zasugerowała. W tym wieku można skorygować różne rzeczy, nie martw się.

Nikt z nas tutaj chyba nie jest specjalistą od opisów usg.

Do góry