• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Interpretacja pomoc

Hejka 😁 dzisiaj miałam robione badanie ogólne moczu . Ostatnie miałam ponad miesiąc temu i wyniki są ok tylko zastanawia mnie te ph drugi raz z rzędu za wysokie. Przyjmuje witaminę c ale i tak dalej tak samo jest . Jest czym się martwić? Pozostałe parametry w normie (białko ketony itd)
Ja w diagnostyce mam normę ph do 7,5 😵‍💫 To mój wynik z ostatniego badania przed porodem. Wg mnie o niczym to nie świadczy.
IMG_8899.png

reklama
W diagnostyce nie ma pozycji " ilość bakterii " w badaniu ogólnym moczu.

Raz w ciąży miałam wyniki w normie w badaniu ogólnym, ale w posiewie okazało się sporo bakterii i wjechał antybiotyk. Objawów żadnych.
Ja raz miałam dołączony osad moczu i tam były liczne bakterie. Dzisiaj dzwoniłam na infolinię do diagnostyki i się pytałam to pani mówiła że gdyby wyszły bakterie w moczu to by był dołączony osad moczu tak jak wtedy mialam

Autorka ma do 7, ja przed porodem jak robiłam miałam do 7,5, a tutaj 9, skąd wynikają tak rózne normy w jednym labo? :D
Nie mam pojęcia 🤷🏻‍♀️ może lekarze posługują się swoimi i nie zważając na te laboratoryjne.
Ja raz miałam dołączony osad moczu i tam były liczne bakterie. Dzisiaj dzwoniłam na infolinię do diagnostyki i się pytałam to pani mówiła że gdyby wyszły bakterie w moczu to by był dołączony osad moczu tak jak wtedy mialam
A właściwie się przygotowujesz przez pobraniem moczu? W pierwszej ciąży mi wychodziły różne cuda i jak się okazało z mojej winy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry