Natalia29tj
Fanka BB :)
A kiedy badałaś progesteron? Jeśli miałaś owulacje 23-25.02 tak jak pisałaś, to jesteś najpozniej 14 dpo. Ja bym jednak odczekała te 14 dni od 25.02 i wtedy zrobiła test jeśli @ nieprzyjdzie. Powodzenia![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A kiedy badałaś progesteron? Jeśli miałaś owulacje 23-25.02 tak jak pisałaś, to jesteś najpozniej 14 dpo. Ja bym jednak odczekała te 14 dni od 25.02 i wtedy zrobiła test jeśli @ nieprzyjdzie. Powodzenia![]()
Hej dziewczyny. Zrobiłam dzisiaj test. Wyszły 2 kreseczki...Nie obserwowalam cyklu od początku, ale owulacje miałam gdzieś między 23 - 25 dnia lutego, bo bolały mnie wtedy jajniki. Czyli jestem między 14 a 16 dniem po owulacji.
Ale gdyby był to spadek progesteronu, czy temperatura wtedy by również nie spadła? Dzisiaj nawet delikatnie podskoczyła
Cześć dziewczyny! Nie chcę zakładać nowego wątku, więc podepnę się pod ten.
Pierwszy miesiąc mierzę temperaturę. Codziennie rano, zaraz po przebudzeniu, w pochwie.
W tym cyklu robiłam też testy owu, które wyraźnie wykazały pik 19 dc. W tym też dniu był seks. Dzień wcześniej miałam bardzo dużo płodnego śluzu, więc to chyba był szczyt. Do tego w 19 dc bolał mnie charakterystycznie jajnik. Więc myślałam, że wstrzeliliśmy się idealnie w owu.
Ale pomiar temperatury mnie trochę zastanawia, bo ten wyraźny wzrost mam dopiero od 3 dniczy wg tego wykresu da się odczytać kiedy była owu? Czy 19dc czy 3 dni temu?
Cykle mam 32 dn, kalendarzyk owu wyznaczył też na 19dc.
Oprócz podwyzszonej temp, mam też ból piersi, typowe po wyrzucie progesteronubędę wdzięczna za interpretację.
A czy jest możliwe, że 14.05 coś zaburzyło pomiar temperatury?Wrzucę jeszcze większy wykres, bo nie zauważyłam, że tam ucięło kilka dni
Też właśnie próbuje sobie przypomnieć ten pomiar... Mierzę takim jak kiedyś były rtęciowe, tylko teraz nie mają rtęci. Może wtedy źle strząsnęłamA czy jest możliwe, że 14.05 coś zaburzyło pomiar temperatury?
Jakim termometrem mierzysz? Z dwoma miejscami po przecinku?
Pomiar o tej samej godzinie powinien być wykonywany.Też właśnie próbuje sobie przypomnieć ten pomiar... Mierzę takim jak kiedyś były rtęciowe, tylko teraz nie mają rtęci. Może wtedy źle strząsnęłamno i 14 maja to była sobota, dłużej spałam czy to ma znaczenie?
Czyli masz tylko jedno miejsce po przecinku, a to ma znaczenie.Też właśnie próbuje sobie przypomnieć ten pomiar... Mierzę takim jak kiedyś były rtęciowe, tylko teraz nie mają rtęci. Może wtedy źle strząsnęłamno i 14 maja to była sobota, dłużej spałam czy to ma znaczenie?