reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Interpretacja wyniku pappa

reklama
Jeśli jest podejrzenie jakiś wad to amniopunkcja powinna być wykonana ( ostatecznie my same podejmujemy decyzję czy chcemy wykonać ) ale ryzyko poronienia jest minimalne a jeśli potwierdzi się że jest coś nie tak to wtedy wiadomo jaki szpital wybrać i personel również wie jak indywidualnie podejść do kobiety ciężarnej w takiej sytuacji .

U mnie test pappa pokazał wysokie ryzyko (na podstawie zmierzonej przeciernosci karkowe NT). Lekarz przy badaniu mówił że według niego wszystko jest w porządku . Dla świetego spokoju wykonałam veracity (moja gin prowadząca zaproponowała).

To dlaczego żałujesz że nie zrobiłaś amnio?

Bo to badanie powiedzą w 100% czy dziecko nie ma wad genetycznych. Dla mnie to ważne by cieszyć się ciąża.

Testy typu nipty czy pappa nie dają takiej pewności więc jak dziecko miało krótkie nogi to nadal był strach, że coś może nie być w porządku 🤷‍♀️

Niestety amniopunkcje można zrobić prywatnie też tylko ze wskazaniami

Do góry