aniawa
Fanka BB :)
mała-mi ja nie moge nic innego. Pozostaje jeszcze mirena lub zwykła spirala.
No i zdecydowałam się na mirenę. Jeszcze lekarz we wtorek mi da znać kiedy możemy ją założyć.
Czy ktoś ją miał? Bardzo boli zakładanie? Doktorek mówił, że może być bolesne.
Wezmę kasę na debet przekalkulowałam i mirena kosztuje 800zł na 5lat, a NuvaRing rocznie kosztuje ok. 600zł...
Może przestanę wreszcie tyć.
Madlein miałam zwykłą spiralę i niestety zakładanie bardzo mnie bolało, choć mój gin twierdził, że nie powinno. Może ja za bardzo odczuwam ból. Nie mam pojęcia.
Obecnie też się zastanawiam nad mireną, chociaż mi podał wyższą cenę- 1000zł. Niestety nie mogę mieć zwykłej spirali. Wtedy, gdy miałam założoną bardzo bolał mnie brzuch, zaczęłam mieć obfite miesiączki. Wyjęłam szybciej niż powinnam, bo bodajże po niecałych 3 latach. Tabletek nie chcę już łykać, po prezerwatywy mój chłopina ma za daleko do sklepu ;-), więc najlepszym wyjściem byłaby mirena. Mój gin twierdzi, że zakłada się ją w przypadku bolesnych, bardzo obfitych miesiączek i nie miałabym przy niej takich problemów jak przy zwykłej spiralce. Nie wiem... W ostateczności pozostaje stosunek przerywany, ale to dość ryzykowna "antykoncepcja" a przez najbliższe 2 lata wolałabym ponownie nie zajść w ciażę.

Gdybym wiedziała, szła z odpowiednim nastawieniem, może byłoby inaczej.
no ale kogo jak nie was..Zastanowię się nad tym bo ja brałam tabletki 10 lat i jak pomyslę o kolejnych to mi się słabo robi
Fakt,że nie czuję się po nich źle,tyle ze kto to wie co tam naprawdę w organiźmie sie dzieje.