nawet dobrze byliśmy ubrani

Biedna babinka,pewnie ma złe doświadczenie ze swoimi dziećmi
tak samo pomyslalam
Moze zle sobie wychowala te dzieci skoro teraz tak narzeka...
z drugiej strony tez moze byc. chociaz tesciowa ma nas za malo rodzinych i nie dbajacych o rodzicow tylko dlatego, ze mieszkamy w Irlandii.
jola, ja mialam. i powiem, ze gdby obiecali mi epidrual na wejsciu do szpitala moglabym rodzic codziennie

samo wklucie mnie nie bolalo - ogolnie mozliwe dlatego, ze bol przed podaniem epidrualu byl na tyle silny, ze wklucia juz nie czulam. jedyny problem to brak czucia w nogach (szczegolnie w jednej) - musialam mocno nogi podtrzymywac w trakcie porodu, stac sama nie moglam tuz po, i na drugi dzien uczucie wiotkich nog - to chyba jedyne skutki uboczne.
zanim zdecydowalam sie na epidrual czytalam, ze nie jest wskazany bo nie czujesz skurczy, co moze spowolnic akcje porodowa. otoz bolu jako takiego nie czulam, ale czulam kiedy skurcz sie zblizal - tak jakby kots naciskal mi na brzuch od gory i pchal. polozna powiedziala mi, ze jesli epidrual jest dobrze podany, to nie powinnas czuc bolu w ogole, jedynie ten "nacisk", ale bezbolesny. jesli czujesz bol - powinni poprawic zastrzyk (mi poprawiali, bo czulam bol po prawej stronie).
ale tak na prawde kazdy organizm jest inny.