reklama

Irlandzkie mamy 2011

beti2223 jak karmisz piersia to nie musisz jeszcze nic stalego dawac. Masz czas do 6 mies a w tym czasie mozesz karmic wylacznie piersia. I nie patrz co inni robia, rob jak sama czujesz i uwazasz...

reklama
a na razie sprobuje jak mowi Aga. Tylko moglabys powiedziec dokladniej jakie proporcje wody i mleka? melko mam Aptamila Hungry Baby, Maly zjada 210ml (chociaz dzis jak zjadl pare lyzeczek kaszki to mleka tylko ok 160ml).
Moja tez jest na tym mleku i ja robie tak 150 ml wody 5lyzek mleka i 3-4 lyzki kaszki i malej daje lyzeczka bo z butli nie chce

Jak czesto w ogole dajecie kaszki/kleiki? ja myslalam, zeby zaczac od 1x dziennie rano i zwiekszac stopniowo do 3x. Maly je obecnie 4x po 210ml (czasem zostawia 30-40ml) i nie budzi sie w nocy, ale mimo to robi sie mala pyza. Mnie sie tam podoba, ale matka mi marudzi, ze jest za gruby :confused2:

Moja je raz kolo 9-10 a oprocz tego wcina obiadki i deserki i chrupki kukurydziane tez jest pyzata bo teraz wazy cos ponad 9kg:tak:no i mleko oczywiscie

a my bylysmy sie dzis zwazyc i Victoria ma 7 kilogramow:-Dnie mierzyli ale znow urosla bo ciuszki musza byc od 6 do 12 miesiecy:errr: spodenki jak sa od 6-9 to sa za krotkie:baffled:

To ladnie Ci wazy cora :-)

ja nie zwracam uwagi na to kiedy i co dostają inne dzieci ja po prostu u wszystkich już słysze pierwsza marchewka , jabłko że aż mi dziwnie :-D moja dobrze rośnie na cycusiu tylko nocki słabo bo dużo je a rano mokra się budzi :sorry2:

no no Victoria duża dziewczyna ;-) moja była ważona pod koniec listopada i miała 7.260 :szok: myślę że teraz z 8 będzie jak nic.

Kurcze, rzeczywiscie duze te nasze dzieciaczki :-) Moja jak miala 6 mies tez miala 9 kg :szok: A tylko na cycku byla...

beti moja tez na cycku milony razy sie w nocy budzila... i nadal budzi...

No duze te nasze dzieciaki. Adas wazy jakies 8-8.5. Jak ktos mowi, ze ma oponki, to odpowiadam, ze to nie oponki tylko muskuly bo to silny chlopak jest ;)

Wczoraj mu dalam kaszke lyzeczka (troszke gestsza) i wszamal jakies 10-15lyzeczek, ale znudzilo mu sie i reszte dojadl juz mleka z butli - jakies 150ml.

poczekam jeszcze z tydzien i zaczniemy dawac owocki i warzywka. zobaczymy jak nam pojdzie z czyms innym niz mleko ;)

a i znalazlam fajna strone: http://www.spoonbyspoon.ie

a co do swiat to nic mi sie nie chce. w tym roku spokojnie - bardziej 3 daniowa kolacja + jakies sledziki, niz typowo wigilijna. z reszta i tak spedzamy ja pewnie sami (ewentualnie zajrzy do nas znajomy) wiec nie bede sie szarpac z nie wiadomo czym..

Oj mnie się też nie chce wiele robi na te święta:no:Nawet zakupy jeszcze nie zrobione:zawstydzona/y:No nie mam kiedy,najpierw dzieci chore,potem mąż.Jutro idzie do pracy,jak wróci to musimy cho częśc kupic,w niedzielę dalszą częśc i coś muszę ugotowac wreszcie:sorry2:Nie wiem jak ja to zrobię bo Matt ostatnio płacze jak tylko się na chwilę oddalę,zrobił się taki nerwowy przez to ząbkowanie:dry:Ciągle by na rękach siedział:sorry2:Obiad ledwo jakiś "gwizdany" robię a jak tu święta przygotowac?P całymi dniami będzie w pracy,chyba coś w nocy będę piec,gotowac:baffled:Jakoś nie mam świątecznego nastroju:baffled:Eee tam,nie żarło najważniejsze.Rodzina zdrowa,dzieci uśmiechnięte i parę dni razem w domku to są święta a jedzenie-jak dla mnie rzecz drugorzędna;-)
Co do jedzenia to Matt łyżeczką je bardzo ładnie deserki i obiadki,ale kaszki wcina z butelki
:tak:
...Czekamy na nowa mamę 2011.Nie wszystkie wiecie ale Anineczkę coś rozkręca pomału:-)Już,już wczoraj myślałyśmy,że będzie nowe forumowiątko ale się rozmyśliło:-D

Mogę dołączyć do Was?
Jestem sierpniową Mamą Szymonka :-)
Josia - mój Synuś je 210ml x 5/6 razy... idziemy we wtorek na szczepienie to zobaczymy ile waży :-D:-D

Witaj taycia

GLIWA to ładnie Ci maleństwo waży :-)

Ja jeszcze do Świąt przygotowań nie robiłam. Zakupów brak - tylko mięsko udało mi się kupić, Porządków też nie ma. Jutro przyjeżdżają kolesie i będą kuli mi ścianę, bo drzwi w salonie są źle osadzone i wieje trochę przez drzwi. Będę miała mnóstwo roboty jutro, sprzątania jak po remoncie, ale mam nadzieje że naprawią te drzwi. :-)
Miłego wieczorku życzę

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry