reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej dziewczyny, dziś dostałam wyniki kariotypu :-D jest ok. W czwartek mam wizytę, bo muszę odnowić cytologię, wymazy itp. I wtedy lekarz zadecyduje co dalej.
Czy możecie mi podpowiedzieć jak wyglądają wizyty podczas stymulacji do ivf? Ile, w jakich dniach? Bo chciałabym ustawić sobie wyjazd na urlop w odpowiednim czasie 😀
@izzy_j Gratulacje 😀 piękny przyrost
@eij kciuki za transfer ✊✊

reklama
Hej dziewczyny, dziś dostałam wyniki kariotypu :-D jest ok. W czwartek mam wizytę, bo muszę odnowić cytologię, wymazy itp. I wtedy lekarz zadecyduje co dalej.
Czy możecie mi podpowiedzieć jak wyglądają wizyty podczas stymulacji do ivf? Ile, w jakich dniach? Bo chciałabym ustawić sobie wyjazd na urlop w odpowiednim czasie 😀
Ja miałam pierwsza wizytę na początku cyklu. Stymulacja 12 dni, w tym czasie dwie wizyty monitoringowe i trzecia wizyta to punkcja

Ja co prawda nie miałam inseminacji tylko odrazu in vitro ale nie taki diabeł straszny z tymi zastrzykami wiadomo strach jest ale da się wytrzymać te zastrzyki tym bardziej że jeśli miała byś protokół krótki to tylko kwestia kilku dni [emoji8]
Hej dziewczyny. Do czterech razy sztuka miałam 4 inseminacje ( w tym z trzeciej zaciazylam ale poroniłam) dziś dowiedziałam się że czwarta jest nie udana i mam się podjąć invitro... Jak to jest z invitro? To prawda ze jest dużo zastrzyków? Czy przytyła któraś z Was po hormonach? Podlamana jestem

Tylko pamiętaj ze zastrzyki do stosowania podczas stymulacji musza być w lodowce :) ja jechałam na urlop podczas swojej i przewiezienie ich było nie lada wyczynem 🙈

Dziewczyny a jakie znaczenie ma wynik kariotypu ? Czy przy złym wyniku podawane są jakieś leki przy transferze lub w ciąży ?

Dokladnie tak. Musialam trochę odpocząć od stymulacji i ciągłego latania na wizyty. Mamy przerwę czekając na kariotypy, w sierpniu urlop i od września zaczynamy zabawę :)
U nas tylko kwestia, że bierzemy pod uwagę badanie zarodków i może to nam wydłużyć czas o wyniki badań.
Z jednej strony super, ale ciągle się martwię o efekty punkcji :(
O! I fajnie :D i od września zaczynacie?

Tylko pamiętaj ze zastrzyki do stosowania podczas stymulacji musza być w lodowce :) ja jechałam na urlop podczas swojej i przewiezienie ich było nie lada wyczynem 🙈
My specjalnie lodowke turystyczna kupilismy jak jechalismy nad morze 😂😂 a jeszcze wiekszy problem mialam w znalezieniu otwartej diagnostyki, bo oczywisicie tak mi okres wypadl ze byla to niedziela 😂 wiec po 6 rano wyjechaliśmy do gdanska bo tam bylo otwarte w jakims szpitalu a po pobraniu krwi zastrzyki w brzuch na parkingu pod szpitalem a zastrzyki przewozilismy w kubku termicznym z kostkami lodu w srodku 😂

My specjalnie lodowke turystyczna kupilismy jak jechalismy nad morze 😂😂 a jeszcze wiekszy problem mialam w znalezieniu otwartej diagnostyki, bo oczywisicie tak mi okres wypadl ze byla to niedziela 😂 wiec po 6 rano wyjechaliśmy do gdanska bo tam bylo otwarte w jakims szpitalu a po pobraniu krwi zastrzyki w brzuch na parkingu pod szpitalem a zastrzyki przewozilismy w kubku termicznym z kostkami lodu w srodku 😂
Ważne żeby sobie radzić 😀 dlatego mi strasznie ulżyło jak punkcję miałam dzień przed wyjazdem Hehe

reklama
Ja mialam 2 monitoringi przed punkcja, no i musialam robic przed wizytami rano badania krwi progesteron i estradiol. I tez zbadac to przed rozpoczęciem stymulacji w 1 dniu cyklu. Ale to tez zalezy jak rosna jajeczka i ile tych wizyt bedzie potrzebnych moze sie okazac ze np 3 monitoringi lub więcej

Do góry