reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Cześć:) słoneczko mi świeci prosto w oczy:)))

Kasik powodzenia i pisz nam tu szybko jak było!!!!

Buziunia za Ciebie kciukasy&&&&&&&&&&

Kwiatuszek prywatnie uderzam do dr D i mam zamiar go o wszystko wypytać, a na rejestracji to nie mam pojęcia kto będzie.

Smerfetka uważaj na swoj dolną kończyę, to naprawde nie są przelewki!!!

Życzę Wam słoneczka na dziś:)

Moja przyjaciółka miała wczoraj insemkę w Gamecie w Łodzi. Chodzi di jakiejś gin, której podejście jest dla mnie tragiczne. Nic się do niej nie odzywa, tylko bada ją, potem notuje i tylko ją krytykuje. No załamka. Wczoraj wykonywała badanie i się słowem nie odezwała. Dopiero się kumpela musiała zapytać, czy to koniec i co ma dalej robić. Nawet jej USG nie zrobiła przed, żeby zobaczyć, czy pęcherzyki pękły. Zrobiła jej USG po zabiegu. Co daje USG po zabiegu? Bo dla mnie to głupota.

Piaska ja miałam dwie iui w gamecie w Łodzi i dlatego zrezygnowałam z leczenia tam, bo wyglądało to identycznie, najpierw płaciłam, później iui i na końcu usg. Także nie jest pierwsza:no:

Piaska, usg powinno sie robic przed iui i w trakcie zabiegu, co by lekarz widział co robi, po zabiegu niekiedy można robić ale dopiero na drugi dzień, żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł.

Hej!

Widzę że co Gameta to inne praktyki :-S
A niech Wam będzie, będę oszczędzać nogę ;-) z resztą to już moje 3 skrecenie więc nowicjuszem nie jestem ;-)
Ale w sobotę na koncert i tak pójdę bo tak długo na to czekałam :-D

Kasik daj znać zaraz po wizycie jak poszło i od kiedy zaczynacie :-) trzymam kciuki za pomyślne wieści &&&&

Ostatnia edycja:
PIASKA TO JAKAŚ MASAKRA. I JAK TU ZAJŚĆ W CIĄŻĘ JAK LEKARZE SA TAK NIEPROFESJONALNI :szok::crazy:
KASIK DAJ ZNAĆ JAK BYŁO.
BZIUNIA &&&&&&&&&&&&
JA DZIŚ MIAŁAM PRAWDZIWY ZAWRÓT GŁOWY I TROCHĘ SPÓŹNIŁAM SIĘ DO PRACY. NA 7.45 MIAŁAM DO DRKA I NIESTETY PĘCHERZYK DOMINUJĄCY (O ILE MOŻNA GO TAK NAZWAĆ) MA 13MM I DOSTAŁAM RECEPTĘ NA MENOPUR. MUSIAŁAM WYPŁACIĆ KASKĘ I DO APTEKI. POTEM POJECHAŁAM DO SZPITALA, ŻEBY KTOŚ MI ZROBIŁ ZASTRZYK, ALE NIKOGO NIE BYŁO WIĘC PAN POWIEDZIAŁ ŻEBYM POJECHAŁA DO SWOJEJ PRZYCHODNI, CO TEŻ UCZYNIŁAM. TAM MUSIAŁAM POCZEKAĆ NA LEKARZA, BO PIELĘGNIARKA BYŁA W TERENIE I UDAŁO SIĘ W KOŃCU. W SOBOTĘ ZNÓW WIZYTA, A SZEF MI DZIŚ MÓWI ŻE W SOBOTĘ PRZYCHODZĘ DO PRACY - MASAKRA.

Dziewczynki wizytę mam dopiero na godz 16 więc uzbrojcie się w cierpliwość ;-):-)

Piaska ja też zawsze miałam usg po IUI i nie uważam tego za błąd. Po to jest monitoring 1-2 dni przed zabiegiem żeby było wiadomo czy jest ok. Po zabiegu robił mi usg żeby pokazać gdzie wprowadził stuningowane żołnierzyki i sprawdzał czy pęcherzyki już pękły czy jeszcze nie. Tylko raz (z 5) miałam na pękniętych bo nasze komóreczki żyją krócej niż żołnierzyki więc łatwiej utrafić. Po 2-3 dniach miałam też monitoring czy pękły ale tylko przy dwóch pierwszych podejściach bo później nie chciałam, zawsze pękały, nie mam tendencji do torbieli więc się nie bałam, zresztą przed pękaniem czuję silny ból a później ulgę więc wiem dokładnie kiedy to się dzieje.

Ladybea nie robiłaś sobie nigdy zastrzyku z brzuch? To nic trudnego więc każda z nas (przy ivf) robi je sama. No ale pierwszy raz musi Ci pokazać pielęgniarka jak to się robi. Nie mogłaś w klinice wykupić leku i od razu by Ci podali? Wbrew pozorom leki w klinikach nie są droższe niż w aptekach.

reklama
kasik ale ja nie chodzę do kliniki tylko do prywatnego gabinetu lekarza który wcześniej pracował w novum w w-wie. A co do robienia samej zastrzyku to ja straszny cykor jestem. Chociaż gdybym miała nóż na gardle to pewnie bym zrobiła

Do góry