reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Merlin86 - czyli razem 700 (bo 450+150+100) czy to w nawiasie dodatkowo dodatkowo?

Nie wiem dlaczego on nam powiedział 2500 (nie daje mi to spokoju :confused::angry:) a nie rozmawialiśmy o żadnych lekach bo ja byłam przed baniami, ale nic we wtorek dowiem się wszystkiego, albo najwyżej zmienimy klinikę :baffled:

reklama
Hej dziewczyny, witam w nowym dniu nowe i stare (ale jare;-)) forumowiczki!
anabel87, to faktycznie ogromna kwota jak na IUI. Ja za pierwszą (wizyta, przygotowanie nasienia i sam zabieg) zapłaciłam 1000 + leki, ale to już nie była duża kwota. Teraz będę robić IUI w innym miejscu i raczej spodziewam się, że tym razem będzie to niższa kwota.
Madziorrek, trzymam kciuki za Twoją pierwszą IUI, obyś ich więcej nie potrzebowała :)

Dziewczynki nie traćcie nadziei, że pierwsza IUI się udaje. Dla poprawienia statystyk opowiem Wam historię o której się dzisiaj dowiedziałam. Otóż bratowa bratowej mojego M (skomplikowane pokrewieństwo;-)) 2 lata temu urodziłam dziecko z pierwszej IUI i teraz znowu jest w ciąży i to też z IUI za pierwszym razem. Leczyli się w Invikcie w Gdańsku u pani doktor, która podobno właśnie urodziła dzidziusia. Tak więc podniosła statystyki :-):tak::-)
Kasik, tego mi było trzeba bo trochę się ostatnio podłamuję z moją wiarą w jakiekolwiek szanse tego wszystkiego...

Witam wszystkie panie,
anabel ja zanim w tym miesiącu miałam iui byłam u drka 5 razy (łącznie z dniem iui). Za całą iui zapłaciłam 450zł + leki.
anie witaj i powodzenia.
madzorek- cześć odezwij się po wizycie.
merlin (koleżanko z wózka) jak samopoczucie? To teraz prawie cały dzień czekania na wieści od ciebie. &&, kopy i co tylko jeszcze żeby się udało.
kara jak się masz po iui? A teraz życzę ci dużo cierpliwości na kolejne 14 dni.

Ja byłam wczoraj u drka. W tym miesiącu nie zrobimy iui, tylko mam miec drozność jajowodów. Możecie mi napisać na czym polega i jak mam się do niego przygotwać? A i pobrał mi wymaz z pochwy na posiew i chlymadie (jak dobrze pamiętam) - wyniki za tydzień.

Ladybea, to Ty nie miałaś robionej drożności zanim przystąpiłaś do IUI? Przecież jeżeli okazałoby się, że jajowody są niedrożne to inseminacja byłaby bez sensu. W moim przypadku było to jedno z pierwszych badań, jakie musiałam wykonać kiedy w ogóle zaczęłam diagnozować moje problemy z zajściem w ciążę. A to badanie polega na podaniu kontrastu do jajowodów i macicy i wykonaniu zdjęcia RTG. Nie ma chyba potrzeby jakos specjalnie sie przygotowywać, możesz jedynie zabrać ze sobą jakieś środki przeciwbólowe i zażyć je przed badaniem bo dla niektórych osób jest ono trochę bolesne, w moim przypadku były dwa momenty podczas tego badania, które określiłabym jako nieprzyjemne, ale spokojnie do wytrzymania. Najważniejsze to się nie spinać :) A kiedy będziesz mieć to hsg?

queen w sierpniu na wizycie umówiłam się z drkiem że jak pierwsza iui nie wyjdzie to wtedy zrobimy drożność. Najpierw muszę dostać @, (a dopiero wczoraj odstawiłam dupka) i mam dzwonić do innego lekarza i umówić się na badanie (podobno do 5-ciu dni po @)

Tak, z tego co wiem to musisz poczekać aż krwawienie całkowicie ustanie i wtedy od razu na badanie. Trzymam kciuki, żeby wyszły drożne na wylot! :-)

SMUTEK MNIE DOPADL WCZORAJ WIECZOREM, JAK JUZ CHYBA DO WSZYSTKICH KOMÓREK DOTARŁO JAKIE BYŁY WYNIKI TESTU I BETY. OCZYŚCIŁAM SOBIE OCZY A DZIŚ JEST KOLEJNY DZIEŃ I KOLEJNA DROGA DO CELU :tak: PO PRACY PÓJDĘ NA ZUMBE I WYSKACZE CAŁĄ ZŁOŚĆ :wściekła/y:

KASIK CO POWIESZ NA LISTĘ? BO TROCHE SIE JEDNAK DZIEJE, A PAMIĘĆ LUDZKA JEST ZAWODNA .

Ostatnia edycja:
No mi też powiedzieli że już nie można krwawic w dniu tego badania ale moje @ trwają ile chcą i pamietam że 10 dc jeszcze plamilam, i pytali się lekarza czy można. Nawet go nie widziałam, ale podjął taka decyzję że badanie zostało przeprowadzone.

Dziewczyny długo odczuwacie skutki stymulacji po jej zakończeniu? Bo mi najbardziej wkurza ten ból piersi i za przeproszeniem stojące sutki. Ani spać ani sport uprawiać.

reklama
Ladybea, tak to niestety musimy przechodzić: nowe nadzieje, nowe rozczarowania i tak ciągle od nowa. Trudno wytrwać, ale niestety musimy ciągle znajdować w sobie te siły bo nikt tego za nas nie zrobi. A jest o co walczyć...

Do góry